Vandra i Patagonien

För dig som älskar att vandra, erbjuder Patagonien några av dom mest natursköna vandringsupplevelserna i världen. Vandringarna kan utformas helt enligt dina önskningar. Boendet kan vara allt från camping där man bär sina egna tält eller bor i sovsalar,  till att bo på lyxhotell inne i Torres del Paine nationalpark.  För dig som vill ha både en natur- och hotellupplevelse att minnas för livet, kan vi rekommendera några av hotellen i och omkring Torres del Paine. Här hittar du några av de mest unika och exklusiva hotellen i världen, bland annat Awasi Patagonia. Men det finns även flera spännande hotell i betydligt mer överkomliga prisklasser. Längre ner på sidan presenterar vi några exempel på hotell, men det finns fler alternativ som vi gärna diskuterar med dig. Varje resa till Patagonien är unik och vi anpassar resan helt efter dina behov och önskemål.

 

Bland vandringslederna i Patagonien så är W Trek den mest berömda. Hela vandringsleden är 76 km lång och tar mellan fyra och sex dagar. Leden har blivit så populär att man med hänsyn till djur och natur har varit tvungna att begränsa antalet vandrare per dag till 80 personer. Det finns även förslag på att minska antalet ytterligare, ända ner till 50 vandrare per dag.  Kontakta oss därför i god tid om du vill vandra på W Trek, så att vi kan säkerställa platser på leden.

 

Visserligen så är W Trek den mest välkända av vandringslederna, men det finns även flera andra goda alternativ, som t.ex. vandringsleden Q och O, eller att vandra i El Chalten på den argentinska sidan. Kontakta oss för mer information och förslag.

Flyginformation

Det finns flyg flera dagar i veckan från Santiago till Puerto Natales och flyg dagligen till Punta Arenas som ligger 24 mil från Puerto Natales. Det finns flyg dagligen från Buenos Aires till Calafate och därifrån en sex timmars bussresa till Puerto Natales.

Övrigt

För de som bor i Punta Arenas rekommenderas en heldagsutflykt till chilenska sidan av Eldslandet för att se på kungspingviner. Utflykten är i grupp och inleds med båtresa till Porvenir. På återresan är båtfärden längre österut vid Punta Delgado. Avresa 07.30 och återkomst 21.00. Medtag eget lunchpaket samt varma kläder.

Reseförslag

Reseförslag för dig som vill campa

Reslängd: Fyra dagar/tre nätter

Bästa resperiod: november till februari

Pris: 6.475 kr per person (vid minst två deltagare)

Priset inkluderar: Privat transport Puerto Natales till Torres del Paine t.o.r, inträde till Torres del Paine nationalpark, tre nätter i tält med sovsäck och liggunderlag, alla måltider frukost, lunch och middag. Grey Lake Navigation.

Priset inkluderar ej:  Guide – för de som vill ha guide med sig så tillkommer totalt 1900 kr per dag för guiden. Obs priset är ej per person och det går att vara upp till sex personer på samma guide

Reseförslag till argentinska El Chalten

Ett mindre kostsamt men fortfarande mycket bra alternativ är att vandra i El Chalten på den argentinska sidan. Det finns bra hotell i El Chalten och därifrån finns det bra vandringsleder med mycket vackra vyer t.ex till Fitz Roy.  De viktigaste trekkinglederna är till foten av berget Torre (Pie del Cerro Torre) där man kommer till sjön och glaciären Torre. Den andra vandringen är Laguna de los 3 där man kommer till foten av berget Fitz Roy.

 

Reslängd: tre dagar/två nätter från El Calafate

Pris: Begär offert

Reseförslag med boende på lyxhotell inne i Torres del Paine

Det finns flera mycket bra hotell inne i nationalparken, som t.ex. Hotel Explora.

Pris: från 17.820 kr per person i dubbelrum

Priset inkluderar: Privat transport från Puerto Natales eller El Calafate till Torres del Paine t.o.r, inträde till Torres del Paine nationalpark. All Inclusive på hotellet både vad gäller mat och utflykter. Det finns en meny av olika utflykter att välja på dagligen.

Torres del Paines godbitar med boende i Puerto Natales eller utanför nationalparken

Trots transporttiden mellan Puerto Natales och Torres del Paine Nationalpark så är det många resenärer med erfarenhet från området, som rekommenderar att bo i Puerto Natales eller utanför nationalparken och därifrån göra vandringar i Torres del Paine. På grund av det stora antalet vandrare på W trek så är det ibland problem med överbokningar och båtar som antingen går för tidigt eller för sent.  Populära alternativ är att  bo antingen i Puerto Natales eller i Villa Serrano och därifrån göra utflykt med dagsvandringar i Torres del Paine nationalpark. Nedan förslag är ett exempel på ett sådant alternativ.

 

Reslängd Tre dagar/två nätter. Pris från 11.600 kr per person i dubbelrum

Priset inkluderar: Privat transport från Puerto Natales t.o.r, boende i dubbelrum på hotell i Villa Serrano t.ex. Hotel Rio Serrano eller Pampa Lodge med frukost. Inträde till Torres del Paine nationalpark. Tre box lunch, två dagsvandringar t.ex Base Torres, Valle Francés och Lago Grey samt katamaran över Lago Pehoe.

Hotellinspiration

Vi skräddarsyr din resa till Patagonien helt enligt dina önskemål, men nedan är några förslag på hotell som inspiration. Speciellt i området i och omkring Torres del Paine, finns det flera spännande hotell som står ut från mängden. Prisnivån spänner från det mycket exklusiva Awasi till Eco Camp med priser i mellanklass.

 

Kontakta oss för en diskussion och förslag på ett upplägg som gör din patagonienresa till ett minne för livet!

EcoCamp Patagonia - Torres del Paine

Explora - Torres del Paine

Patagonia Camp - Torres del Paine

Awasi Patagonia - Torres del Paine