Pumaresa till Patagonien

Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors

Höjdpunkter: Naturupplevelser för livet!

Avresor:

30 oktober - 9 november 2019

Gruppstorlek: Max 12 deltagare

Pris: 59 800kr med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 7 850 kr

Reslängd: 11 dagar

RESAN I ETT NÖTSKAL

 

Det finns få resor som är mer spännande att åka på än en pumaresa till Patagonien. Förutom spänningen med att försöka se pumor så erbjuder resan storslagna naturupplevelser långt utöver det vanliga. Här finns det största glaciärområdet utanför polerna tillsammans med vackra bergsformationer, blågröna laguner och ett fantastiskt djurliv.

 

Pris: 59 800 kr med boende i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 7 850 kr

Puma

Att få se en pumahona med sina ungar i detta vackra landskap och med de höga bergen i bakgrunden är få förunnat. Med hjälp av en lokal guide och en pumaspårare så kommer vi att följa puman på lämpligt avstånd med hjälp av kikare och speciella utsiktsplatser. Vår erfarna pumaspårare vet var puman har sina vandringskorridorer och följer dessa med bil och till fots. Med den informationen gör vi sedan ibland vandringar på speciella vandringsleder inne i Torres del Paine nationalpark och på ranchen Laguna Amargas marker. Vandringarna anses inte så krävande men en god fysisk kondition är en förutsättning. Det förekomma stigningar och höjdskillnader på upp till 250 meter.

 

Färdledare

Färdledare på resan är HG Karlsson från Halmstad. HG är en välkänd och mycket erfaren naturguide. HG har stor erfarenhet av Sydamerika och har tidigare även varit färdledare åt både AviFauna Naturresor och Brasilienexperten.