Om oss

 

Vi är din personliga reseplanerare

Tillsammans med dig planerar vi en skräddarsydd resa enligt dina önskemål med det innehåll och den standard du önskar.  Reseplaneraren diskuterar upplägget på resan med dig och kommer med förslag utifrån dina önskemål. Längre ner på den här sidan finner du en presentation av våra reseplanerare.

 

Våra erfarna färdledare

När du reser på en av våra rundresor till Sydamerika, blir du alltid omhändertagen och guidad av våra erfarna färdledare. En del av våra färdledare går naturligtvis också att boka för din skräddarsydda resa eller gruppresa om du så önskar.

Sydamerikaexpertens policy är alltid använda sig av färdledare med stor erfarenhet, mycket kunskap och i ungefär samma ålder som våra resenärer. Våra färdledare är alla personligheter, med ett brinnande intresse för resor, som sätter sin egna färg på varje resa.

Klicka här för att  läsa mer om Sydamerikaexpertens färdledare.

 

Vi har 25 års erfarenhet och kunskap om resor till Sydamerika

Ingen annan kan Sydamerika så bra som vi - Vi har 25 års erfarenhet av resor till Sydamerika och har under åren byggt upp en enorm kunskap. Dessutom har vi ett mycket stort nätverk och kontakter i alla länder.  Vi lotsar dig till de rätta platserna i Sydamerika.

 

Service under resan

Du kan alltid få tag i oss eller våra ombud under resan.

 

Vi ger dig trygghet

Vi har ställt säkerhet till kammarkollegiet enligt resegarantilagen och vi följer Svenska Resebyråföreningens resevillkor

 

Vårt organisationsnummer är 556474-9157.

Styrelsen har sitt säte i Halmstad.

Björn Larsson bildade bolaget 1993 och guidar själv många av resorna. framförallt gruppresor för företag och studenter.

 

Mina tre favoriter

Rio de Janeiro är så klart min favorit gärna i kombination med Cabo Frio 15 mil från Rio. Cabo Frio är en brasiliansk semesterort  somhar en stor och mycket bra strand och trevlig atmosfär

Jag har fastnat för Amazonas och Amazon Lodge annars hade vi inte köpt lodgen . Amazon Lodge är en verklig pärla med orörd regnskog.

Om jag även ska välja en plats utanför Brasilien så är det Manuel Antonio där jag tillbringade mycket tid på åttiotalet.

 

Direkt: 035-128875

bjorn@sydamerikaexperten.com

Agneta Götesson är utbildad resesäljare med lång erfarenhet. Hon började arbeta på Sydamerikaexperten 2003. Galapagos är det mest häftiga jag upplevt med närheten och möten med alla djuren där!

 

Min bästa resa är två!, det första besöket på Machu Picchu är oslagbart, dessa mäktiga berg (förstår Inka-indiandernas dyrkan till bergen) som omger ruinerna av staden. Efter både tåg o buss kommer man fram till entrén och vyn man sedan möter då man står vid kanten av området är unik och helt fantastisk!

Min andra ”bästa resa” är resan till Ecuador och där vi tog oss ut till Galapagos som är en av jorden mest fascinerande platser. Här är man verkligen på besök i djurens rike och på deras villkor! Helt orädda djur och så nära man kommer djuren! Fantastiskt!

 

Direkt: 035-178870

agneta@sydamerikaexperten.com

Icaro Passos är utbildad resesäljare med specialité Brasilien. Han började arbeta på Sydamerikaexperten i augusti 2007 och arbetar på kontoret på Karlavägen 14 A i Stockholm. icaro flyttade till Sverige 1994 av familjeskäl efter 12 års karriär på Varig Airlines, Latinamerikas största flygbolag. Icaro drivs att matcha kundernas förväntningar så resan blir lyckad och gillar att hitta något extra för att hans kunder skall ha minnen för livet

 

Den finaste resan var en rundresa i Brasilien och gick till Amazonas och Salvador med Praia do Forte och Morro de São Paulo.

 

Mina tre favoriter är hemstaden Rio med omnejd, Amazonas och den vackra ön Morro de São Paulo utanför Salvador.

 

Direkt: 08-218875

icaro@sydamerikaexperten.com

Randolph Sierra är en verklig Sydamerikaexpert född i Peru men har även bott i Ecuador. Han har arbetat både som resesäljare och färdledare. Randolph började arbeta på Sydamerikaexperten 2018.

 

Min första resa som färdledare ledde mig till Peru med sin mytomspunna Machu Picchu som är en av världens sju underverk. Under min andra resa åkte jag till Bolivia. Min första anhalt var La Paz för att sedan bege mig till Potosi en flera hundra år gammal stad som är med på UNESCO världsarvslista, och från Potosi till världens högst belägna saltsjö Salar De Uyuni. Bolivia har omfamnat mig med sin rika och levande historia som sträcker sig tillbaka till Inkatiden, med hantverk och traditioner som är för evigt närvarande och som delas mellan generationer av urbefolkningen.

En annan resa som jag tycker mycket om är den till Ecuador där mitt favoritäventyr var på Galapagosöarna som ligger 100 mil västerut om Ecuador i Stilla Havet. En resa till Galapagos erbjuder en häpnadsväckande variation av landskapsöar med en unik fauna och natur. Det bästa med Ecuador & Galapagos är att man kan åka dit året om.

Att få uppleva det bästa av Sydamerika med sin underbara natur och fascinerande kultur och sin kulinariska matkultur gjorde mig mer nyfiken på vad världen har att erbjuda.  Alla dessa enastående platser går inte att beskriva utan måste upplevas av dig!

Sydamerika är en oförglömlig plats och ett minne för livet.

 

Direkt: 035-178871

randolph@sydamerikaexperten.com

Maria Djärv är ekonomiansvarig på Sydamerikaexperten. Maria började arbeta på Sydamerikaexperten 2018.

 

 

 

Direkt: 035-178875

maria@sydamerikaexperten.com

Samarbetspartners

 

Singel i Sverige - Ett berikande sätt att träffas