Skräddarsydda konst och kulturresor

En kontinent full av konst och kultur

 

Genom årens lopp har vi arrangerat konst och kulturresor till flera Sydamerikanska länder.

 

Nedan följer ett upplägg på en mycket lyckad konstresa till Argentina och Chile 2012 tillsammans med Röda Sten.

 

Dag 1

 Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn på eftermiddagen. Byte i Frankfurt, Amsterdam eller Paris och vidare direkt mot Buenos Aires.

 

Dag 2

Ankomst till Buenos Aires tidigt på morgonen. Vår guide Mario Braun som är specialiserad i konst möter oss vid ankomsten och tar oss till hotellet. På eftermiddagen gör vi ett besök på MALBA. Ca 2 till 3 timmar.

 

Dag 3

Heldagsstadsrundtur som ger oss stadens historia och visar de olika stadsdelarna, samtidigt som vi får uppleva både nytt och gammalt. Även besök på Xul Solar Museum och Museum of Contemporary Art.

 

Dag 4

Heldagstur med besök på bl.a. Museo Nacional de Bellas Artes och olika konstgallerier. Vi avnjuter arkitekturen i den moderna stadsdelen Puerto Madero, besöker det berömda området El Caminito och tittar på andra byggnader av intresse.

 

Dag 5

Dagen fri för egna äventyr. På kvällen möts vi alla för middag och tango show på Esquina Carlos Gardel, transfer ingår.

 

Dag 6

Efter frukost åker vi till Rosario, en bussresa över Pampas. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo tre nätter. Eftermiddagen ledig.

 

Dag 7

Guidade utflykter i Rosario med besök bl. a. på det spektakulära MACRO, Museo de Arte Contemporáneo de Rosario, Museo Municipal de Bellas Artes och Museo de la Ciudad.

 

Dag 8

Heldags citytur med besök på bl.a. Teatro El Circulo och Museo de Arte Decorativo Firma y Odilio Estevez.

 

Dag 9

Vi hämtas omkring kl. 07:00 på hotellet för tidigt morgonflyg över Buenos Aires till Mendoza, med ankomst mitt på dagen. Transfer till hotellet där vi checkar in för tre nätter. Eftermiddagstur till Museo de Arte Moderna.

 

Dag 10

I trakterna omkring Mendoza besöker vi flera vingårdar, några som kombinerar vin med konst. Vi besöker Uco-dalen och äter lunch. På eftermiddagen besöker vi Kilka Gallery vid Salentien samt Bodega O Fournier Art Gallery.

 

Dag 11

Halvdagstur till Casa de Fader och Museo de Bellas Artes i Mendoza.

 

Dag 12

Efter frukost åker vi i bekväm långfärdsbuss över Anderna till Santiago i Chile. Vägen går genom ett vackert landskap och kanske får vi se Aconcágua, världens högsta berg utanför Asien. Någon timme efter incheckning på vårt hotell där vi ska bo 4 nätter blir vi hämtade för gemensam middag.

 

Dag 13

Heldag  –   med stadsrundtur, besök i Pablo Nerudas hus, La Chascona Museum och på MAC (Contemporary Art) och MAVI (Visual Art).The 20 Sculptures Park  och  den kände chilenske konstnären Sergio Vergara får vi också bekanta oss med. Vi äter lunch tillsammans vid fiskmarknaden.

 

Dag 14

Heldagstur  till Valparaiso och Viña del Mar vid Stilla Havskusten. Också här finns ett Pablo Neruda hus, La Sebastiana Museum, och flera intressanta platser med konst- och kulturanknytning som the Open Air Museum och the Lukas Museum.

 

Dag 15

Sista dagen i Santiago besöker vi gallerior som visar kända chilenska konstnärer och avslutar med gemensam lunch.  Eftermiddagen fri.

 

Dag 16

Efter frukost hämtas vi på hotellet kl.11 för transfer till flygplatsen i Santiago och hemresa.

 

Dag 17

Åter i Sverige, där vi beräknas landa vid lunchtid.

 

VÅRA HOTELL PÅ RESAN

Buenos Aires: Hotel  Scala

Rosario: Hotel Esplendor

Mendoza: Hotel Sheraton Mendoza

Santiago: Hotel Torremayor

 

Kontakta Sydamerikaexperten så skräddarsyr vi en innehållsrik konstresa.