Skräddarsydda konst och kulturresor

Möjligheterna är många och varierande


För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.

 

Konsten i Latinamerika är anmärkningsvärt varierande.  Latinamerika består av mer än 30 länder som var och en har sin egna historia och egna kulturella erfarenheter. Den sofistikerade indiankulturen fanns redan när kontinenter upptäcktes och har sedan under århundrandena blandats med europeiska och afrikanska traditioner.  Just blandningen av olika kulturer är en viktig egenskap för latinamerikansk konst.

 

Det finns många muséer och gallerier som håller världsklass. Sydamerikaexperten rekommenderar besök på:

Espacio de Arte Contemporáneo – f.d. fängelse I Montevideo som visar några av Uruguays bästa konstnärer.

 

Inhotim i Brunadinho utanför Belo Horizonte i Brasilien blev snabbt internationellt känt med Contemporar Art i världsklass och en botanisk trädgård.

 

Museo del Barro i Asuncsion visar Paraguays konstnärliga utvekling genom århundrandena.

 

Museo Arte Sao Paulo – Masp är ett högklassigt konstmuseum med latinamerikanska konstnärer beläget på huvudgatan i Sao Paulo.

 

Museo de Arte Latinoamericano i Buenos Aires I folkmun Malba är bara ett av många bra gallerier i Buenos Aires. Malba har den bästa latinamerikanska konsten men är hela tiden öppen för utvecklingen inom kontinentens samtida konst.

 

Museo de Arte de Lima (MALI) visar peruansk konst från tiden före Columbus till dagens Contemporary art i Lima.

 

Casa Triângulo i Sao Paulo har sedan det öppnade i slutet på åttiotalet haft många exklusiva utställningar.

 

Rio de Janeiro har ett stort utbud av konst bl.a.: MAC (Museu de Arte Contemporânea) MAM (Museu Arte Moderna) och relativt nyöppnade MAR (Museu Arte Rio) samt Belas Artes med mycket 1800 talskonst.

 

Kontakta Sydamerikaexperten om fler konstmuseer att besöka i respektive land.

Konstresa till Argentina och Chile

 

Genom årens lopp har vi arrangerat konst och kulturresor till flera sydamerikanska länder.

Nedan följer ett upplägg på en mycket lyckad konstresa till Argentina och Chile 2012 tillsammans med Röda Sten.

 

Resfakta

 

Dag 1

Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn på eftermiddagen. Byte i Frankfurt, Amsterdam eller Paris och vidare direkt mot Buenos Aires.

 

Dag 2

Ankomst till Buenos Aires tidigt på morgonen. Vår guide Mario Braun som är specialiserad i konst möter oss vid ankomsten och tar oss till hotellet. På eftermiddagen gör vi ett besök på MALBA. Ca 2 till 3 timmar.

 

Dag 3

Heldagsstadsrundtur som ger oss stadens historia och visar de olika stadsdelarna, samtidigt som vi får uppleva både nytt och gammalt. Även besök på Xul Solar Museum och Museum of Contemporary Art.

 

Dag 4

Heldagstur med besök på bl.a. Museo Nacional de Bellas Artes och olika konstgallerier. Vi avnjuter arkitekturen i den moderna stadsdelen Puerto Madero, besöker det berömda området El Caminito och tittar på andra byggnader av intresse.

 

Dag 5

Dagen fri för egna äventyr. På kvällen möts vi alla för middag och tango show på Esquina Carlos Gardel, transfer ingår.

 

Dag 6

Efter frukost åker vi till Rosario, en bussresa över Pampas. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo tre nätter. Eftermiddagen ledig.

 

Dag 7

Guidade utflykter i Rosario med besök bl. a. på det spektakulära MACRO, Museo de Arte Contemporáneo de Rosario, Museo Municipal de Bellas Artes och Museo de la Ciudad.

 

Dag 8

Heldags citytur med besök på bl.a. Teatro El Circulo och Museo de Arte Decorativo Firma y Odilio Estevez.

 

Dag 9

Vi hämtas omkring kl. 07:00 på hotellet för tidigt morgonflyg över Buenos Aires till Mendoza, med ankomst mitt på dagen. Transfer till hotellet där vi checkar in för tre nätter. Eftermiddagstur till Museo de Arte Moderna.

 

Dag 10

I trakterna omkring Mendoza besöker vi flera vingårdar, några som kombinerar vin med konst. Vi besöker Uco-dalen och äter lunch. På eftermiddagen besöker vi Kilka Gallery vid Salentien samt Bodega O Fournier Art Gallery.

 

Dag 11

Halvdagstur till Casa de Fader och Museo de Bellas Artes i Mendoza.

 

Dag 12

Efter frukost åker vi i bekväm långfärdsbuss över Anderna till Santiago i Chile. Vägen går genom ett vackert landskap och kanske får vi se Aconcágua, världens högsta berg utanför Asien. Någon timme efter incheckning på vårt hotell där vi ska bo 4 nätter blir vi hämtade för gemensam middag.

 

Dag 13

Heldag – med stadsrundtur, besök i Pablo Nerudas hus, La Chascona Museum och på MAC (Contemporary Art) och MAVI (Visual Art).The 20 Sculptures Park  och  den kände chilenske konstnären Sergio Vergara får vi också bekanta oss med. Vi äter lunch tillsammans vid fiskmarknaden.

 

Dag 14

Heldagstur  till Valparaiso och Viña del Mar vid Stilla Havskusten. Också här finns ett Pablo Neruda hus, La Sebastiana Museum, och flera intressanta platser med konst- och kulturanknytning som the Open Air Museum och the Lukas Museum.

 

Dag 15

Sista dagen i Santiago besöker vi gallerior som visar kända chilenska konstnärer och avslutar med gemensam lunch.  Eftermiddagen fri.

 

Dag 16

Efter frukost hämtas vi på hotellet kl.11 för transfer till flygplatsen i Santiago och hemresa.

 

Dag 17

Åter i Sverige, där vi beräknas landa vid lunchtid.

 

Våra hotell på resan

Buenos Aires - Hotel Scala

Rosario - Hotel Esplendor

Mendoza - Hotel Sheraton Mendoza

Santiago - Hotel Torremayor

 

Kontakta Sydamerikaexperten för en skräddarsydd innehållsrik konstresa.