Falklandsöarna

Huvudstad: Stanley med 2100 invånare

Folkmängd: 3400 invånare

Valuta: Brittiska pund. US dollar accepteras på många ställen

Officiellt språk: Engelska är officiellt språk.

Restyper: Vi arrangerar  skräddarsydda resor till Falklandsöarna

Tidszon: 4 timmar efter Sverige vintertid

Klimat: Kallt klimat med vind från väster. Temperaturen varierar från 24 grader som varmast i januari till fem minusgrader i juli. Snittemperaturen är sex grader.

Upptäck Falklandsöarna på en vecka och njut av fantastiska naturupplevelser i en spännande natur.  Fördela dagarna på olika öar med boende på mysiga hotell.

Falklandsöarna är en brittisk ögrupp i sydvästra Atlanten bestående av ett hundratal öar. Argentina kallar öarna islas Malvinas och gör anspråk på ö-gruppen. Klimatet är svalt med ofta starka västliga vindar. På grund av detta är naturen karg, med enbart gräs och buskar som växtlighet. Men det är för naturen och djurlivet som man reser hit. Här finns stora torvmossar som lämpar sig bra för vandring. Ett rikt maritimt djurliv med bland annat sjölejon, sjöelefanter, pingviner och ett flertal havsfågelarter som till exempel albatross. Här finns också möjlighet att se valar som bardvalar och späckhuggare även delfiner.

 

Till Falklandsöarna åker man oftast med båt. Det finns även ett flertal olika kryssningar som går via öarna. Det går också att flyga till största staden Port Stanley från Santiago eller Punta Arenas i Chile, men detta flyg går endast en gång i veckan.