Expeditionskryssningar

En expeditionskryssning är bekväma äventyrskryssningar, till platser du endast kan nå med ett fartyg. Läs mer om våra expeditionskryssningar genom Patagoniens fjordar, till Kap Horn, runt Galapagos unika övärld eller till Antarktis frusna vildmark. Varje kryssning blir ett minne för livet! Vi bokar givetvis era hotellnätter, flyg och utflykter både före och efter din expedition.

Kryssningar till Patagonien

Patagonien är ett område som upptar en stor del av både Chile och Argentina. Här finner du stora nationalparker med rikt djurliv, storslagna glaciärområdena tillsammans med mäktiga vulkaner, vackra bergsformationer och häpnadsväckande sjöar. Att åka på en expeditionskryssning är ett bekvämt sätt att uppleva det sydligaste området i världen. Segla genom avlägsna kanaler, upplev fjordar, snötäckta berg och se stora kolonier med magellanpingvin. Du har chans att komma nära djurlivet utan att störa, tack vare dom professionella naturguiderna. Kontakta oss så tar vi fram den kryssningsrutt som passar dig bäst i Patagonien!

 

Kryssningsrutter:

Var passar det bäst för dig att börja din kryssning i Patagonien? Vi erbjuder avgångar från chilenska Puerto Montt, Puerto Natales och Punta Arenas samt argentinska Ushuaia. Välj mellan fyra eller fem dagars rutter med spännande utflyktsprogram. Runda världens sydligaste punkt och åk igenom Beaglekanalen. Du har chans att se sjölejon, magellanpingviner, späckhuggare och vackra sjöfåglar.

 

Kryssningsalternativ:

Patagonienkryssningarna motsvarar cirka fyrastjärning standard. Du kan åka med fartyg som tar från 90 och upp till 210 passagerare efter dina preferenser. De kryssningarna vi jobbar mest med i Patagonien är Stella Australis, Ventus Australis, Skorpios II och Skorpios III. Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.

 

Prisexempel:

Tierra del Fuegos fjordar 5 dagar/4 nätter med Stella Australis

På den här rutten åker du från Punta Arenas och sedan vidare till Ainsworth Bay, Tuckers Islets, Pia Glacier, Glacier Alley, Cape Horn, Wulaia Bay. Ni avrundar i världens sydligaste stad Ushuaia.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 16 200:-/person med del i dubbelhytt.

KONTAKTA OSS

Galapagoskryssningar

Till Antarktis med Hurtigruten

Galapagosöarna är en ögrupp utanför Ecuadors kust och är en destination med extraordinärt växt- och djurliv. Eftersom öarna har varit isolerade i årtusenden, har både växt- och djurarter utvecklats fritt i de karga vulkaniska landskapen. Du får garanterat unika möten med djurlivet som är totalt orädda för oss människor. Det absolut bekvämaste och mest tidseffektiva sättet att uppleva Galapagosöarnas magiska övärld är att kryssa. Då hinner du snorkla och göra utflykter på öarna med professionella naturguider medan du förflyttar dig till nästa spännande anhalt under natten. Kontakta oss så tar vi fram den expeditionskryssning och rutt som passar dig bäst på Galapagosöarna!

 

Kryssningsrutter:

Galapagosöarna består av 19 öar och varje är unik. Du kan vandra i olika typer av landskap där både har chans att vandra på lava och pudervita stränder. För utflykter på havet kan du välja mellan att åka båt med glasgolv eller paddla kajak. På vissa platser ser du mest djurliv när du snorklar. Du kan välja allt från tre dagars kryssning till en tur som är upp till 12 dagar lång. Vilken kryssningsrutt ni än väljer kring Galapagosöarna så kommer er upplevelse absolut bli oförglömlig. Om du har önskemål om att få se specifika arter då ska du tala med oss. Vi vet var du kan se albatrossen häcka och där du har chans att simma med pingviner eller sjölejon!

 

Kryssningsalternativ:

Vi erbjuder dig expeditionskryssningar med minst fyrstjärnig standard på Galapagos. De flesta är kryssningsfartyg, katamaraner och segelbåtar med allt från 16 – 90 passagerare. Även om du väljer att resa med ett större fartyg så kommer du att utforska öarna i små grupper. De kryssningarna vi jobbar mest med i är Yacht Anahi, Coral I&II, Galapagos Legend, Santa Cruz, Isabela, La Pinta (lyxalternativ). Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.

 

Prisexempel:

Västra Galapagos 5 dagar/4 nätter med systerfartygen Coral I&II:

På den här rutten besöker du öarna Santa Cruz, Isabela, Fernandina och Santiago med chans att så otroligt djurliv såsom flamingos, havssköldpaddor och Galapagos pingviner m.m.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 19 940:-/person med del i dubbelhytt.

 

Östra Galapagos i 6 nätter/7 dagar med Santa Cruz II:

Öarna du kommer att få uppleva är Baltra, Mosquera, San Cristobal, Santa Fe, South Plaza, Santa Cruz, Española och North Seymour.

På denna rutt har du möjlighet att se Galapagos Albatrossen, Galapagospälssäl, blåfotad sula m.m.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 48 010:-/person med del i dubbelhytt.

Antarktis är jordens sydligaste kontinent som ligger runt Sydpolen och omges av Antarktiska oceanen. Kontinenten är obebodd och få seglar så långt söder ut. På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet. På ismassorna finns det möjlighet att få se sjöleopard, sjöbjörn, sydlig sjöelefant m.m. I antarktiska haven kan du ha turen att få se flera olika sorters valar som blåvalen, sillvalaren, knölval m.m. Späckhuggare och givetvis mängder av havsfåglar finns att skåda. Eller vad sägs om att kanske få se flera av de sju pingvinarter som finns i området? Djuren är inte rädda för människan vilket ökar chansen att få betrakta Antarktis spännande djurvärld.

 

Kryssningsrutter:

Du börjar din expeditionen till Antarktis på sydamerikanska kontinenten.  Beroende på vilken expeditionsrutt du väljer så kan du passera Falklandsöarna, Sydgeorgien, Sydorkneyöarna eller helt enkelt åka direkt till Antarktis. Spendera från 13 dagar eller åk iväg på världens häftigaste äventyr i 23 dagar. Du kan besöka forskningsstationer med chans att träffa forskare på plats. Ge dig ut på ishavet i kajak och vandra på glaciärer. Eller vad sägs om att campa på Antarktis?

 

Kryssningsalternativ:

För expeditionsresor till Antarktis samarbetar vi framförallt med Hurtigruten. För skandinaver är rederiet känt för sin varma atmosfär och informella stil där upplevelserna är i fokus vilket verkligen stämmer. Fartygen håller cirka fyrastjärnig standard. Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.

 

Prisexempel:

Äventyr till Antarktis i 12 nätter/13 dagar med MS Midnatsol

På denna rutt börjar ni ert program i Buenos Aires och fortsätter sedan till Eldslandet, korsar Drakesundet och sedan når ni Antarktis. Ni avrundar resan i Ushuaia med flyg tillbaka till Buenos Aires.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 44 945:-/person med del i dubbelhytt.

 

Expedition från Patagonien till Antarktis i 18 nätter/19 dagar med MS Fram

Äventyret börjar i Valparaíso och går sedan längs med chilenska kusten Chiloé, Puerto Edén, Puerto Natales och sedan till de chilienska fjordarna. Ni fortsätter genom Beaglekanalen och ankrar upp vid Kap Horn. Ni passerar sedan Drakesundet och når Antarktis. Ni avrundar resan i Ushuaia.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 104 540:-/person med del i dubbelhytt.

 

Andra fartyg och rederier till Antarktis

Kontakta Sydamerikaexperten om du vill åka med andra rederier såsom Expeditions, Oceanwide Expeditions eller mer lyxiga Silversea Cruises.