Ecuador

Huvudstad: Quito med 1,6 miljoner invånare

Invånare: 16,3 miljoner

Valuta: US dollar. Ecuador har ingen egen valuta utan använder US Dollar.

Tidszon: 6 timmar efter Sverige vintertid. Galapagosöarna 7 timmar efter Sverige.

Officiellt språk: Spanska är huvudspråk. Det talas dock också en del indianspråk, famför allt kichwa och quechua. Ett engelskt kreolspråk talas av den svarta befolkningen.

Restyper: Vi arrangerar både rundturer med fasta avgångsdatum och skräddarsydda resor till Ecuador.

Klimat: Vid kusten och i Amazonas är det ett tropiskt klimat. Uppe i bergen är det kallare. Ecuador går att besöka året om även om den bästa tiden är från december till februari. På grund av närheten till ekvatorn, så blir det varmt speciellt längs kusterna och solen är stark.

Det lilla landet Ecuador erbjuder mycket mer än bara Galapagosöarna. Vid Stilla havskusten finns den stora hamnstaden Guayaquil som faktiskt ligger vid floden Guayas. De ecuadorianska badorterna är Salinas, Manta och Atacames.

 

Längre ner på sidan hittar du mer information om dom olika resmålen både på fastlandet och på Galapagosöarna. Under fliken Galapagosöarna nedan, finns även en detaljerad beskrivning av vad en resenär kan förvänta sig att uppleva på öarna under olika tider på året.

 

Ecuador kan delas in i fyra delar: Anderna med indiankultur, Amazonas regnskog, Stillahavskusten och Galapagosöarna. En typisk resa inleds med en vecka i Anderna med Quito som utgångspunkt. Där besöker du Otavalo, Cotopaxivulkanen och Papallactas varma källor. Fortsätt sedan med en 3-4 dagar i Amazonas och avsluta med Galapagosöarna.

 

På Galapagosöarna kan du välja mellan kryssning och ö-hoppning.  Det finns oerhört mycket att se på öarna och en trenätters kryssning går alldeles för fort, medan en sjunätters kryssning är för de verkliga naturälskarna. För många är en fyranätters kryssning precis lagom. Sedan kan man avsluta med några extra nätter på antingen ön Santa Cruz eller ön San Cristobal beroende på vilken ö som kryssningen avslutas på.

Galapagos

Huvudstad: San Jose med 340 000 invånare

Invånare: 4,8 miljoner

Valuta: Colones. Medtag dollar att växla med eller gör kontantuttag med Visakort.

Officiellt språk: Spanska. Ett engelskt kreolspråk talas av den svarta befolkningen.

Tidszon: 7 timmar efter Sverige vintertid, 8 timmar efter Sverige sommartid.

Restyper: Vi arrangerar både rundturer med fasta avgångsdatum och skräddarsydda resor till Costa Rica

Klimat: Costa Rica går att besöka året om. Bästa tiden är dock från december till februari. På grund av närheten till ekvatorn så blir det varmt speciellt längs kusterna.