Bergskedja i Patagonien, södra Argentina

Argentina

Argentinas flagga

Huvudstad: Buenos Aires

Invånare: 43,8 miljoner

Valuta: Argentinska peso  (ARS)

Tidszon: 4 timmar efter Sverige vintertid, 5 timmar efter Sverige sommartid.

Klimat: Årstiderna är de omvända till våra svenska. Under den argentinska sommaren med långa dagar och mild temperatur är det lämplig att besöka Patagonien, Eldslandet och södra Anderna, medan det under vintern i norra Argentina inte blir lika hett.

Officiellt språk: Spanska

Restyper:
Vi arrangerar både skräddarsydda resor och rundresor med fasta avgångar.

Argentina förknippas ofta med tango och fotboll men har otroligt mycket mer att erbjuda. Det är ett stort land med stora avstånd och det går inte att hinna se hela Argentina på en och samma resa. Få länder har så skiftande landskap och klimat som Argentina. Djungel i norr och arktiskt i söder.  Däremellan ligger bl.a. det vindpinade Patagonien, det bördiga och platta jordbruksområdet Pampas samt Anderna med Sydamerikas högsta topp Aconcagua.

 

Huvudstaden Buenos Aires formad av invandrare från Spanien och Italien har mycket att erbjuda: Charmiga stadsdelen La Boca, San Telmo med antikvitetsmarknader, Evitas grav den ofta omsjungna slätten Pampas. Dessutom bra restauranger med saftiga biffar och gott vin.

 

130 saker att göra i Buenos Aires

För de som verkligen vill lära känna Buenos Aires så rekommenderar vi argentinakännaren Fredrik Moldéns förteckning över 130 intressanta platser att besöka i Buenos Aires. Du hittar förteckningen under fliken 130 saker att göra längre ner på sidan.

 

Sevärdheter och höjdpunkter

Iguassufallen - ett av världens största vattenfall och definitivt det bredaste har blivit utsett till ett av världens sju naturunderverk.

 

Salta i nordväst med otroligt vackert landskap och tågresa ovanför molnen lockar många.

 

Mendoza är ett måste för vinälskare. De som gör den vackra resan med buss genom Anderna till Chile, kommer att minnas det vackra landskapet för alltid.

 

Sjödistriktet kring Bariloche är annorlunda med vackra sjöar mellan bergstopparna.

 

Glaciärerna Perito Moreno och Upsala vid Calafate är en spännande upplevelse eftersom man kommer så nära och hör när de kalvar.

 

Ushuaia är världens sydligaste stad och en utgångspunkt för Antarktiskryssningar och kryssningar till Kap Horn och Punta Arenas i Chile.

 

Valdeshalvön erbjuder en spännande utflykt med mycket djurliv. Bäst är det i september och oktober för då är det störst chans att se valar på valsafari i bukten. Besöket i Punta Tombo med hundratusentals pingviner är en annan höjdpunkt.

Våra resor till Argentina

 

Vi arrangerar ett flertal populära rundresor med fasta avgångsdatum till Argentina eller i kombination med grannländerna. Läs mer om våra rundresor här, eller klicka dig direkt till resorna nedan:

 

•   Rundtursresa genom Chile, Argentina och Brasilien

•   Patagonien - Chile och Argentina med Ruta dos Lagos

 

Många av våra kunder föredrar att låta oss skräddarsy deras resor till Argentina. Ingen resa är för stor eller för liten. Läs mer om våra skräddarsydda resor här, eller klicka på något av nedan reseförslag:

 

•   Patagonien och Eldslandet

•   Buenos Aires, Iguassufallen och Rio de Janeiro

•   Machu Pichu, Iguassufallen och Rio de Janeiro

•  Vinresor

•   Konstresor

•   Bröllopsresor

 

Under nedan länkar finner du mer information om andra typer av resor som vi arrangerar till Argentina och övriga Sydamerika:

 

  Grupp- och konferensresor

•   Temaresor

•   Kryssningar

 

Våra argentinaexperter lyssnar gärna på dina behov. Tillsammans kan vi skapa din unika drömresa. Kontakt oss för mer information!

Bergskedja i Patagonien, södra Argentina
Argentinas flagga
Bergskedja i Patagonien, södra Argentina
Bergskedja i Patagonien, södra Argentina