Fitz Roy Mountain, Patagonien

Argentina

Argentinas flagga

Huvudstad: Buenos Aires

Invånare: 43,8 miljoner

Valuta: Argentinska peso  (ARS)

Tidszon: 4 timmar efter Sverige vintertid, 5 timmar efter Sverige sommartid.

Klimat: Årstiderna är de omvända till våra svenska. Under den argentinska sommaren med långa dagar och mild temperatur är det lämplig att besöka Patagonien, Eldslandet och södra Anderna, medan det under vintern i norra Argentina inte blir lika hett.

Officiellt språk: Spanska

Restyper:
Vi arrangerar både skräddarsydda resor och rundresor med fasta avgångar.

KORT OM ARGENTINA

 

Argentina förknippas ofta med tango och fotboll men har otroligt mycket mer att erbjuda. Det är ett stort land med stora avstånd och det går inte att hinna se hela Argentina på en och samma resa. Få länder har så skiftande landskap och klimat som Argentina. Djungel i norr och arktiskt i söder.  Däremellan ligger bl.a. det vindpinade Patagonien, det bördiga och platta jordbruksområdet Pampas samt Anderna med Sydamerikas högsta topp Aconcagua.

Huvudstaden Buenos Aires formad av invandrare från Spanien och Italien har mycket att erbjuda: Charmiga stadsdelen La Boca, San Telmo med antikvitetsmarknader, Evitas grav den ofta omsjungna slätten Pampas. Dessutom bra restauranger med saftiga biffar och gott vin.

 

Sevärdheter och höjdpunkter

Iguassufallen - ett av världens största vattenfall och definitivt det bredaste har blivit utsett till ett av världens sju naturunderverk.

 

Salta i nordväst med otroligt vackert landskap och tågresa ovanför molnen lockar många.

 

Mendoza är ett måste för vinälskare. De som gör den vackra resan med buss genom Anderna till Chile, kommer att minnas det vackra landskapet för alltid.

 

Sjödistriktet kring Bariloche är annorlunda med vackra sjöar mellan bergstopparna.

 

Glaciärerna Perito Moreno och Upsala vid Calafate är en spännande upplevelse eftersom man kommer så nära och hör när de kalvar.

 

Ushuaia är världens sydligaste stad och en utgångspunkt för Antarktiskryssningar och kryssningar till Kap Horn och Punta Arenas i Chile.

 

Valdeshalvön erbjuder en spännande utflykt med mycket djurliv. Bäst är det i september och oktober för då är det störst chans att se valar på valsafari i bukten. Besöket i Punta Tombo med hundratusentals pingviner är en annan höjdpunkt.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Södra delen av Sydamerika med Argentina
Vill du se magellanska pingviner, så är Punta Tombo i argentinska Patagonien värt ett besök. Här kan du se hundratusentals pingviner.

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

 114 31 Stockholm

info@sydamerikaexperten.com

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Argentinas flagga
Södra delen av Sydamerika med Argentina
Vill du se magellanska pingviner, så är Punta Tombo i argentinska Patagonien värt ett besök. Här kan du se hundratusentals pingviner.
Södra delen av Sydamerika med Argentina
Södra delen av Sydamerika med Argentina