Kryssningar till Antarktis med Hurtigruten

Antarktis är jordens sydligaste kontinent som ligger runt Sydpolen och omges av Antarktiska oceanen. Kontinenten är obebodd och få seglar så långt söder ut. På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet. På ismassorna finns det möjlighet att få se sjöleopard, sjöbjörn, sydlig sjöelefant m.m. I antarktiska haven kan du ha turen att få se flera olika sorters valar som blåvalen, sillvalaren, knölval m.m. Späckhuggare och givetvis mängder av havsfåglar finns att skåda. Eller vad sägs om att kanske få se flera av de sju pingvinarter som finns i området? Djuren är inte rädda för människan vilket ökar chansen att få betrakta Antarktis spännande djurvärld.

 

Kryssningsrutter:

Du börjar din expeditionen till Antarktis på sydamerikanska kontinenten.  Beroende på vilken expeditionsrutt du väljer så kan du passera Falklandsöarna, Sydgeorgien, Sydorkneyöarna eller helt enkelt åka direkt till Antarktis. Spendera från 13 dagar eller åk iväg på världens häftigaste äventyr i 23 dagar. Du kan besöka forskningsstationer med chans att träffa forskare på plats. Ge dig ut på ishavet i kajak och vandra på glaciärer. Eller vad sägs om att campa på Antarktis?

 

Kryssningsalternativ:

För expeditionsresor till Antarktis samarbetar vi framförallt med Hurtigruten, men vi kan även varmt rekommendera Silverseas för dig som vill ha en riktigt exklusiv upplevelse. För skandinaver är rederiet känt för sin varma atmosfär och informella stil där upplevelserna är i fokus vilket verkligen stämmer. Fartygen håller cirka fyrastjärnig standard. Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.

 

Prisexempel:

Äventyr till Antarktis i 12 nätter/13 dagar med MS Midnatsol

På denna rutt börjar ni ert program i Buenos Aires och fortsätter sedan till Eldslandet, korsar Drakesundet och sedan når ni Antarktis. Ni avrundar resan i Ushuaia med flyg tillbaka till Buenos Aires.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 44 945:-/person med del i dubbelhytt.

 

Expedition från Patagonien till Antarktis i 18 nätter/19 dagar med MS Fram

Äventyret börjar i Valparaíso och går sedan längs med chilenska kusten Chiloé, Puerto Edén, Puerto Natales och sedan till de chilienska fjordarna. Ni fortsätter genom Beaglekanalen och ankrar upp vid Kap Horn. Ni passerar sedan Drakesundet och når Antarktis. Ni avrundar resan i Ushuaia.

Frånpris: Standardhytt med havsutsikt 104 540:-/person med del i dubbelhytt.

 

Andra fartyg och rederier till Antarktis

Kontakta Sydamerikaexperten om du vill åka med andra rederier såsom Expeditions, Oceanwide Expeditions eller exklusiva Silversea Cruises.

 

För mer information använd kontaktformuläret genom att klicka på kontaktknappen nedan, eller kontakta Sydmaerikaexpertens Björn Larsson som är expert på kryssningar direkt på 035-178875 eller maila bjorn@sydamerikaexperten.com

KONTAKTA OSS