This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Mexico


Det stora landet Mexiko erbjuder en komplett och mångfaldig semester för den som önskar. Landet erbjuder inte bara de vackra stränderna i Karibien och semestermetropolen Acapulco, utan också innehållsrika och lärorika researrangemang i det gamla historiska Mexiko.
Mexikos Förenta Stater med en befolkning på drygt 100 miljoner invånare tillhör egentligen Nordamerika men södra delen har historiskt och geografiskt sett tillhört Centralamerika.

Mexiko är en av världens äldsta civilisationer. Här märker man tydligt av landets spännande historia. Lämningar efter Azteker och Maya finns till exempel på många ställen, och landet är i en klass för sig när det gäller historiska sevärdheter och kultur. Landet är det femte främsta i världen vad gäller världsarv på UNESCOs lista.
Kulturen är mycket intressant och befolkningen är präglad av både det spanska och det indianska arvet. En stor andel av invårnarna i Mexiko är indianer eller har indianskt ursprung. Huvudspråket är spanska, men det talas också mer än 60 olika indianspråk. De största är Nahuatl, Maya, Zapotec och Mixtec.

Till Mexiko åker man för den fantastiska historien och kulturen samt för alla de fina bad som finns. Det finns fina badställen både längs Mexikanska golfen, den karibiska kusten och vid Stilla Havet.
De historiska sevärdheterna är både från Aztekernas och Mayas tid samt från kolonialtiden.
När man ändå är i Mexiko skall man passa på att njuta av den goda ofta ganska välkryddade maten.

 

 

RocketTheme Joomla Templates