This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Valdeshalvön

 

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer. Pingviner lever jämsides med bland annat valar, sjöelefanter och sälar. Ingen annanstans i världen finns dess motsvarighet.
Här finns en mängd havsfåglar som till exempel olika sorters skarv, häger, mås och tärna.
På land finns också speciella djur att se som till exempel lamadjuret guanacon, strutsfågeln ñandún och mara som är en slags hare.

Det finns ingen flygplats på halvön utan närmaste flygplats är i staden Trelew, 80 km från Puerto Madryn. Ett bra förslag är att ta det tidiga planet från Buenos Aires och sedan först åka för att se cirka en kvarts miljon pingviner vid Punta Tombo. En sannerligen märklig syn. Pingvinerna anländer hit i augusti för att lägga ägg. De kläcks i december och fram till april är det sedan mycket aktivitet på stränderna. Mellan april och augusti när det är vinter i Argentina, försvinner pingvinerna till varmare trakter norrut.

Därefter fortsätter färden till Puerto Madryn, som är en lämplig utgångspunkt för utflykterna till Valdes Peninsula med bland annat sjöelefanter, den enda kolonin på kontinenten. Sjöelefanten kan bli 7 meter lång och väga upp till 3 ton, så det är ett mäktigt djur man möter.

En annan fantastisk upplevelse är de stora valarna, som kommer till Golfo Nuevo främst från maj till september. Knölvalar kalvar här under hösten och fram till mitten av december. I stort sett året runt kan man få syn på späckhuggare.

I området finns intressanta museum och möjlighet till en äkta kopp walesisk te, eftersom många walesiska ättlingar bosatt sig i området.

Två dagar är lämplig tid att vara kring Valdeshalvön.

 

 

RocketTheme Joomla Templates