This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

231912347_6e8de70234_o.jpg

Livingston

I östra Guatemala vid mynningen av Rio Dulce och vid Honduriska Golfen ligger staden Livingston. Den var förr en viktig hamnstad, men idag har den blivit utkonkurrerad av Puerto Barrios som ligger lite längre söderut. Nu är den en turiststad med cirka 50 000 invånare, och en viktig transitpunkt för de som kommer från eller skall till Belize. Det är inte en stad som man stannar någon längre tid i, men här finns fina stränder, vackra utflyktsmål och god mat. Några dagar rekommenderas därför att stanna där.

Livingston påminner mer om Jamaica än om Guatemala. Här spelas reggae på stränderna och det råder en avslappnad stämning. Det serveras mycket fisk och skaldjur.

I Livingston finns Guatemalas enda svarta befolkning och de är ättlingar till förrymda slavar. De kallas Garifuna och har sitt eget språk och sina egna traditioner. De tillsammans med olika indianstammar och ättlingar från spanjorerna, utgör en spännande mix av kultur och historia.

Ett spännande sätt att ta sig till Livingston är med båt uppför Rio Dulce. Det är en mycket vacker resa med fantastiska fotomöjlighter.


RocketTheme Joomla Templates