This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Antigua


Antigua är den perfekta platsen för de som vill uppleva den romantiska atmosfären från en gammal kolonial stad. Staden bildades på 1500-talet men förstördes till större delen av jordbävningen 1773. Det är som om tiden från det förflutna stått stilla med mysiga gator och kaféer runt El Parque, som serverar landets delikatesser. Antigua är lämpad för intressanta promenader bland de historiska byggnaderna.

Marknaden är mycket sevärd. Skickliga hantverkare från när och fjärran i Guatemala anländer på marknadsdagarna måndag, torsdag, lördag och söndag, med ett enormt utbud av handvävda tyger, trä, jade och keramik. Hantverkskunskapen har gått från generation till generation och färgerna fullkomligt exploderar i vackert vävda mönster. Regateo (pruta) är ett måste.

I Antigua finns också ett stort utbud med språkskolor, där man ensam med lärare har möjlighet att förkovra sig i det spanska språket. Vissa skolor tillhandahåller även bostad hos lokala familjer.

Den 45 km långa färden från Guatemala City till Antigua går till en början uppåt med en fantastisk utsikt över huvudstaden


 

 

RocketTheme Joomla Templates