This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Boendealternativ

        

Det finns två olika boendealternativ på Galapagos. Det vanligaste är att bo på en båt och kryssa runt bland öarna. För den som vill uppleva så mycket som möjligt är detta det bästa sättet. Det finns en mängd olika båtar att välja på, allt från de som tar ett tiotal passagerare till större båtar som tar cirka hundra passagerare. Skillnaden förutom storleken är bland annat att de större båtarna tar sig fram fortare. Med en stor båt kan man alltså se fler av öarna. Inte alltid men ibland är också guiderna på de större båtarna bättre.

 

En typisk dag på båten börjar med en tidig frukost. Sedan görs strandhugg med hjälp av mindre båtar, så kallade pangas. Under strandhuggen görs antingen vandringar på öarna, eller snorkling från stränderna. Lunch intas på båten som då förflyttar sig. Efter lunch blir det sedan ett nytt strandhugg på någon annan del av ön, eller på en helt annan ö. Under natten kryssar båten vidare mot en ny ö, dit man anländer nästa morgon. På en kryssning ser man alltså en stor del av arkipelagen.

Med på båtarna finns utbildade guider, specialiserade på Galapagosöarna. Dessa är med och guidar under besöken på öarna. Ofta håller de också föreläsningar ombord på kvällarna.
Det finns 4-, 5- och 8-dagars kryssningar att välja på. Boende, helpension, utflykter och guide ingår.

Det går också att bo på hotell på ön Santa Cruz. Sydamerikaexperten använder sig av ett av de bästa hotellen som heter Hotel Finch Bay. Det ligger i huvudstaden Puerto Ayora.
Från hotellet utgår utflykter som oftast görs med båt till intilliggande öar. Det går också utflykter till olika ställen på Santa Cruz.
Man kan själv välja om man vill boka ett paket på hotellet, eller bara övernattning. Paketen på hotellet är också de på 4, 5 eller 8 dagar. Boende, helpension, utflykter och guide ingår.
Väljer man att bara boka övernattning ingår frukost. Övriga måltider samt utflykter och guide får man köpa till.

 

Ett tredje alternativ vad gäller boende är att kombinera en kryssning med några dagar på hotell.

Vilken form av boende man än väljer, så är det bra att vara ute i god tid. Galapagos är ett mycket populärt resmål där det fort blir fullbokat. Det finns bara ett visst antal båtar och hotell, och man tar inte heller emot hur många turister som helst. Många gånger kan en populär resperiod vara uppbokad mer än ett år i förväg.

   

          

RocketTheme Joomla Templates