This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

231912347_6e8de70234_o.jpg

Quito

Inklämd mellan två av Andernas snöklädda toppar endast 25 km söder om ekvatorn ligger Quito på 2 850 meters höjd. Läget och de gamla vackra kolonialbyggnaderna gör att staden verkligen lever upp till sitt rykte som en av de vackraste städerna i Sydamerika. Spanjorerna byggde på 1500-1600-talen kyrkor, kloster och en mängd andra byggnader som idag klassas som världsarv. Långt innan spanjorerna kom var dock Quito en metropol och under Inkariket blev det deras norra huvudstad.
Varma dagar och kalla nätter gör att det känns som vår året om i Quito. Njut av vyerna, den koloniala arkitekturen och mysiga restauranger. Lyssna på panflöjt och förundras över hattarna.

Eftersom Quito i stort sett ligger på ekvatorn finns det här ett monument över detta, La Mitad del Mundo som betyder Världens Mitt. Här är ekvatorn markerad och man kan stå med en fot i norr och en i söder.

En heldagsutflykt till en lokal marknad i Anderna rekommenderas. Under årens lopp har marknader alltid varit viktiga för att byta varor, umgås och utbyta erfarenheter med andra. Det finns i princip en marknad för varje dag att besöka.
Den mest kända marknaden ligger i Otavalo. Färden dit går över Anderna och erbjuder fantastiska vyer. På vägen ligger flera olika hantverksbyar som alla specialiserat sig på "sitt" hantverk och sina traditioner. En by som många stannar i är Calderón. Här gör man allt från små statyetter till julgranspynt i bröd.
Otavalomarknaden är främst en hantverksmarknad. Här säljs textilier, halsdukar och ponchos bland annat. Det finns dock en del som säljer till exempel frukt och grönsaker också.
Marknadsutflykten kan kombineras med lunch och besök på en hacienda.

    

RocketTheme Joomla Templates