This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Ecuador

 

Vid ekvatorn ligger det lilla men mycket intressanta landet Ecuador. Trots sin ringa storlek kan Ecuador stolt visa upp fyra vitt skilda regioner. Naturparadiset Galapagosöarna, kustlandskapet med flera fina stränder, det mäktiga Anderna med snöklädda toppar samt Amazonas regnskog.

Galapagosöarna är mångas drömresmål. Det är en fantastisk känsla att gå runt på öarna bland totalt orädda djur och fåglar. Under ytan finns också en underbar värld att upptäcka, med möjlighet att simma med sjölejon och havssköldpaddor. Minnen för livet garanteras.

Ecuador har en lång vacker kust som erbjuder bra sol- och badsemestrar. På vissa platser finns möjlighet att se valar under delar av året, och det finns också öar med liknande djur och fåglar som på Galapagos.

Anderna erbjuder mycket för den natur- och kulturintresserade. Bergskedjan sträcker sig igenom hela landet, och här finns en stor mängd vulkaner, varav flera fortfarande aktiva. En stor del av indianbefolkningen bor i Anderna, och det går att besöka några av deras myllrande och färgsprakande marknader.

Amazonas går in också i Ecuador. Här får man uppleva den fantastiska regnskogen med all växtlighet, fåglar och djur. Närmre naturen än så går inte att komma, då man omsveps av all grönska och alla ljud från fåglar och insekter.

Även i städerna i Ecuador finns en hel del att se. Bland annat Quito och Cuenca har mycket kvar av den vackra bebyggelsen från kolonialtiden.

Njut också av den goda maten som landet erbjuder.

Det är svårt att vara besviken efter en resa till detta fantastiska land.

  

 

 

 

 

 

 

RocketTheme Joomla Templates