Amazonas är en fantastisk upplevelse som stimulerar alla sinnen.

På ett område mindre än en hektar, så har man hittat 473 olika trädsorter. Över 500 olika sorters fåglar samt färggranna fjärilar gör området högintressant för ornitologer.
Medeltemperaturen ligger över 26 grader fast på sina håll kan faktiskt natten bli lite kylig.


I själva verket består djungeln av flera olika sorters ekosystem:
Varzea är de översvämmade skogarna.
Vitvattenfloder med ursprung i Anderna och som för med sig näringsrika sediment.
Torra delar av regnskogen som aldrig översvämmas.
Igapos är också översvämmad skog, men med vatten från de svarta floderna. De svarta floderna är mindre näringsrika. Färgen kommer från en syra från nedfallna löv.
Sjöar med öar av flytande växter till exempel orkidéer.
Moretales är träskliknande områden med mindre tät vegetation på grund av att de ligger under vatten större delen av året.
Skogskorridorer längs flodbankarna med tätare vegetation, buskar och mangrove med tillgång till mer solljus.
Trädtoppsvegetationen i gigantiska djungelträd 40 meter från marken med enorma lövverk som hindrar solljuset att nå marken.
Sydamerikaexperten erbjuder fantiastiska paket till Ecuadors tropiska regnskog med utgångspunkt från Coca (f.d. Francisco Orellana). Det var här Francisco Orellana utgick ifrån när han som förste europé åkte ned för hela Amazonasfloden i mitten på 1500-hundratalet.
Djungellodgerna i Amazonas är bekväma lodger i naturlig miljö. Platserna är utvalda med omsorg. Utflykterna görs i små grupper i en mycket fascinerande natur.
Lodger
Sacha Lodge ligger cirka två och en halv timmas båtresa från Coca.
Napo Wildlife Center ligger cirka tre timmars båtresa från Coca.
Dessa lodger är ganska likvärdiga och med samma standard. De har båda ett brett urval av aktiviteter och har bägge bra och kunniga guider.
För mer information om våra lodger se rubriken hotell.
Aktiviteter
Spännande båtturer och djungelpromenader, behaglig simtur i Amazonasflodens varma sötvatten, uppleva regnskogen på natten med alla ljud, utsiktstorn och gångbroar för att på nära håll studera naturen, , paddling av indiankanoter, papegojturer, ekofiske samt soluppgångstur.