This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MT774.jpg

Mendoza

Två timmars flygresa från Buenos Aires ligger vid Andernas fot Mendoza. Staden och dess omgivningar ligger som en grön oas i ett annars mycket torrt landskap. Redan Inkaindianernas ättlingar började bygga kanaler och vattenanläggningar här, för att tillvarata smältvattnet från bergen.

Mendoza grundades 1561 men förstördes helt i en jordbävning 1861. Staden återuppbyggdes och det finns i stort sett ingenting kvar från tiden före jordbävningen. Efter återuppbyggnaden fick staden en modern prägel efter dåtidens stadsideal. Gatorna är raka och utgår ofta från ett torg.
Man anlade parken the General San Martín Park där 50 000 träd från olika delar av världen planterades. Man hämtade också stora järngrindar från England för att göra allt lite pampigare.

Befolkningen i Mendoza samlas ofta på Sarmiento street. Här finns mängder av cafébord under färgglada parasoll som skyddar lite mot solen. Caféer, barer, chokladaffärer och en mängd andra affärer kantar gatorna.

Mendoza är framförallt känd för sitt vin och har till och med blivit utnämnd till världsvinstad. I området finns mängder av vingårdar med Bodega Catena Zapata i spetsen.
Man kan bo i Mendoza och göra dagsutflykter till olika vingårdar. Det går också att övernatta på några av dem, och det kan vi verkligen rekommendera.

Från Mendoza går det också att göra en utflykt till Sydamerikas högsta berg, Aconcagua som är 6 960 meter högt. Det är en mäktig syn!

Vill man fortsätta att utforska Anderna runt Mendoza går det att ta sig till Villavicencio. Här finns kondorer, örnar, rävar och det vilda lamadjuret guanaco. För att komma dit går färden genom Uspallatadalen och över Inca's Bridge. Det är inte en riktig bro utan stenformationer som bildar en bro. Här finns mineralrika källor som färgar stenformationerna i vackra färger.

Från Mendoza tar det sex timmar att åka med buss till Santiago i Chile. Man åker i bekväma långfärdsbussar över Anderna i ett mycket vackert landskap.

I juni kan det snöa i Anderna och vid fortsatt bussresa till Chile så kan det då bli problem med framkomligheten. Det är bäst att kolla väderleksrapporten innan man ger sig iväg, eftersom vägarna kan vara avstängda i flera dagar efter ett snöfall.

RocketTheme Joomla Templates