This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

231912347_6e8de70234_o.jpg

Manuel Antonio & Quepos

Manuel Antonio
Vyerna och utsikten vid ankomsten till Manauel Antonio är enastående med blått hav, gröna palmer och vita stränder. Manuel Antonio nationalpark är inte så stor, men erbjuder både stränder, mangroveträsk och regnskog. Här kan man njuta av det underbara landskapet och simma i det varma vattnet. De många aporna kan upplevas på nära håll och har man tur kan man se många unika djur till exempel sengångare och myrslok. Här finns också ett rikt fågelliv. Två av Manuel Antonios paradisliknande stränder ligger inne i nationalparken medan den tredje ligger utanför parken.
Den sju km långa vägen till närliggande Quepos är kantad av bra hotell.

 

Quepos
Quepos attraherar internationella jet-setare med sina högklassiska hotell och behagliga atmosfär, allt omgivet av vacker natur. Även för backpackers finns det många billiga hotellalternativ. Sportfiskare från hela världen drömmer om den stora fångsten och lockas här av fint djuphavsfiske.

Den 13 mil långa resan till Quepos från San Jose tar cirka två och en halv timme med direktbuss eller 30 minuter med flyg. Ã…ker man bil på egen hand så får man inte missa jättkrokodilerna. Direkt nedanför berget finns en bro och där kan man se dem.

I Quepos äter du gott på en av de många restaurangerna eller njuter av en ceviche (fiskcocktail) medan den enastående vackra solnedgången pågår. Det går numera också att på speciella solnedgångsturer med delfiner simmandes jämte båten njuta av solnedgången.

RocketTheme Joomla Templates