This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

costaricavi_000.jpg

Calafate

 

Hundratals glaciärer tornar upp sig och rör sig obevekligt vidare. Naturens tystnad bryts när enorma ismassor sliter sig loss och bildar egna isberg. Här bjuder naturen på oförglömliga upplevelser i Nationalparken Los Glaciares.

Den mest berömda glaciären Perito Moreno sägs vara den enda i världen som fortfarande växer. Den är cirka 60 meter hög och är i framkant cirka 4 km bred. Då och då avbryts tystnaden av ett muller när glaciären kalvar, ett fantastiskt skådespel!

Det finns många fler glaciärer i området som går att besöka, till exempel Upsala, Spegazzini, Onelli och Agassiz. Det går att komma de allra flesta mycket nära antingen till fots eller i båt. I båten möts man av de isberg som brutits loss från glaciärerna. De skiftar i färg från snövitt till djupaste blått. Det är mycket vackert!

Det är inte bara glaciärer som finns att se här. Runt Calafate tornar bergen upp sig och det blir mer och mer populärt att vandra här. Man kan i bergen ha sådan tur att man får syn på stora flockar med kondorer, kanske till och med så många som 30 stycken.
Botanikern bör åka hit mellan november och februari då områdets fjällväxter blommar.

Till området runt Calafate kom åren runt 1900, nybyggare från Europa, även från Skandinavien. Det går idag att hitta lantegendomar med igenkännande namn som till exempel Kristina.

Numera går det att flyga till Calafate både från Buenos Aires och Ushuaia. En intressant resvariant är att ta sig landvägen till Puerto Natales i Chile.
Under deras vinter maj-augusti kan vägarna vara stängda, eftersom rikligt snöfall många gånger gör det svårt att komma fram.

 

 

 

 

 

RocketTheme Joomla Templates