This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

231912347_6e8de70234_o.jpg

Colombia


Colombia är erbjuder en mycket varierande semester i omväxlande miljöer med allt från Amazonas regnskog, Anderna, den vackra karibiska kusten och den mer orörda Stilla havskusten.

Det är inte bara klimatet och geografin som är omväxlande, utan den etniska och kulturella mångfaldigheten är fascinerande. Den märkliga blandningen av arvet från den förcolombianska tiden, europeiska kolonisatörer och afrikanska slavar har gett Colombia en unik kultur och stil. Detta i kombination med moderna städer och fantastiska stränder gör landet till ett högintressant resmål.

Colombia har ett rykte om sig att vara farligt med kidnappningar och mord. I vissa delar av landet stämmer det fortfarande, men läget i landet har blivit mycket bättre. I till exempel Cartagena känner man sig lika säker som i andra städer i världen. Bogota har också blivit mycket säkrare.
Dessa städer har sina "problemområden" precis som de flesta storstäder världen över. Använder man sitt sunda förnuft och inte har en massa fina kläder och smycken, klarar man sig oftast utan problem. Det värsta man brukar råka ut för är ficktjuvar.

Regeringens kamp mot gerilla och kriminalitet har lett till att det finns en del "säkra" ställen att resa till. Cirka 16 mil väster om Bogota finns till exempel ett mycket vackert landskap med flera stora kaffeodlingar. Hit kan man åka och göra flera olika utflykter. Det går att vandra, rida och åka på floder. Det finns flera bra ställen att övernatta på, och det går också ofta att bo på någon kaffeplantage.

För den som vill till Colombia är det inte längre en stor risk man tar när man åker dit. Håller man sig från de osäkra områdena, visar landet upp en vacker natur, underbara koloniala städer och en vänlig befolkning.

RocketTheme Joomla Templates