This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Punta Arenas

 

 


Området i södra Chile kallas för Patagonien, och det fortsätter också in i Argentina. Patagonien är ett område med vild och vacker natur. Här finns höga berg med snö på topparna, glaciärer, skogar och sjöar. Numera är stora ytor skyddade som nationalparker.

Längst ner på spetsen av det chilenska fastlandet ligger staden Punta Arenas, söderut i Magellans sund. Utanför staden finns ett par platser med pingviner som bäst besöks mellan oktober till mars. Man kan också åka med båt till glaciärerna Balmaceda och Serrano. På vägen dit kan man med lite tur se sjölejon sola sig, samt mängder av skarvar som torkar sina vingar. Man ser ofta glaciärerna kalva och stora isberg flyter runt i vattnet.

I området runt Punta Arenas bedrivs fåruppfödning i stor skala, och maten består därför till stor del av lamm. Man kan dock också äta annat som till exempel nyfångade krabbor.

Härifrån kan man också åka på kryssning till Ushuaia i södra Argentina.

Kör man norrut genom Patagonien kommer man till staden Puerto Natales. Det är härifrån man utgår vid besök till nationalparken Torres del Paine. Parken har fått sitt namn från de höga, spetsiga bergstoppar som finns här och som är upp till 3 000 meter höga. Man möts av ett storslaget natursceneri med allt från täta skogar till smaragdgröna sjöar och glaciärer. Här finns fjordar, floder och mäktiga vattenfall, samt intressant flora och fauna, med bland annat pumor, rävar, och kondorer.

Från Puerto Natales går det att åka österut till Argentina för att se Patagonien och framför allt Calafate.

  

RocketTheme Joomla Templates