This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Puerto Montt

 

I södra delen av Chile ligger det som kallas sjödistriktet (Lake District) och här hittar man södra Chiles viktigaste stad Puerto Montt. Hit kommer man lättast med flyg från Santiago som ligger drygt 100 mil norrut. Puerto Montt är en kuststad med utsikt över Stilla Havet. Staden lämpar sig mycket bra som utgångspunkt för turer i området, till exempel till Chiloé eller för turer i sjölandskapet.

Innåt landet ligger sjön Llanquihue och vid dess södra spets ligger den fina lilla staden Puerto Varas. Här är tempot lugnare än i Puerto Montt och det är mer småstadskänsla. Från staden har man fin utsikt över vulkanen Osorno som är perfekt formad och med snö på toppen.

Puerto Varas ligger strax norr om Puerto Montt och det finns bra bussförbindelser mellan städerna.

Mellan Chillan och Puerto Montt är hela landskapet grönt. Skogar, floder, sjöar och vulkaner dominerar landskapsbilden, men här finns också staden Concepción och pittoreska byar vid Llanquihuesjön samt vackra nationalparker.

Nedanför Puerto Montt förändras landskapsbilden och delas upp i tusentals öar, fjordar och kanaler av obeskrivlig skönhet. De viktigaste öarna bildar vackra Chiloéarkipelagen med dess mysterium och legender. Ett besök vid San Rafaellagunen och dess glaciär är ett måste.

Chile går mycket bra att kombinera med Argentina och en av de mest populära rutterna mellan länderna utgår från Puerto Varas. Detta är också en av de största turistattraktionerna i denna delen av Chile. Det handlar om en kombinerad buss- och båttur som kallas för Cruce de los Lagos. Från Puerto Varas gör man fyra landtransporter och tre sjötransporter genom ett otroligt vackert landskap. Slutmålet är staden Bariloche i Argentina. Man kan välja att göra turen på en och samma dag eller göra en övernattning på vägen. Hela turen tar cirka 13 timmar, och bjuder på en riktigt njutningsfull naturdag med vackra sjöar och vattenfall, vulkaner, lummiga skogar och gröna ängar.

 

RocketTheme Joomla Templates