This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Amazonas


Ungefär en tredjedel av Bolivias yta utgörs av regnskog, och Amazonas sträcker sig in också här. Här är regnskogen relativt orörd, och det är inte så mycket turister som det kan vara på andra håll.

Regnskogen är varm, fuktig, full med ljud och otroligt vacker.
Här finns gott om olika djur- och fågelarter som till exempel kajmaner, hjortar, sköldpaddor, delfiner, vrålapor och aror.

De flesta utflykter man gör sker per båt. Det är i stort sett bara att luta sig tillbaka och njuta av skådespelet. Ibland kan det vara svårt att förstå att man verkligen är mitt ute i regnskogen, med alla dessa djur och fåglar omkring sig. Det är en fantastisk upplevelse.

Det finns dock utflykter där man får engagera sig lite också. Det blir tillfälle till att fånga anakondor eller fiska piraya. Pirayan lagas sedan till och man får till middag sin egenhändigt fångade fisk.

För att komma till regnskogen som ligger i norra delen av landet går det att antingen flyga, eller åka buss. Här kan det vara på sin plats att lägga in en liten varning angående bussen. De lokala bussarna är inte alltid att föredra, då chaufförerna ofta kör väldigt oförsiktigt på många gånger ganska dåliga vägar. 


 

RocketTheme Joomla Templates