Sydamerikaexperten

Chilenska Patagonien - Resan till världens ände

Datum:
6 - 22 november 2016

Följ med på en annorlunda resa genom det vackraste Chile och Argentina har att erbjuda.
Vi har under flera års tid arrangerat skräddarsydda drömresor i södra Chile tillsammans med vår karismatiske guide Folke Bergström. Nu har Folke lagt upp en riktig drömresa där vi åker i minibuss längs den vackra vägen Ruta 7 från Punta Arenas längst ned i SÖDRA Chile genom både Chile och Argentina ända upp till Puerto Varas.

Maximalt antal deltagare på resan är 8 stycken.

Resfakta
Dag 1 Efter anslutning på kvällen från Sverige så flyger vi med Air France via Paris direkt till Santiago.
Dag 2 Ankomst till Santiago på förmiddagen. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Santiago. Lunch ingår. Vi bor på Hotell Torremayor Providencia.
Dag 3 Vi flyger vi till Punta Arenas vid Magellanssund, och kör vidare till Puerto Natales (258 Km). Vi bor tre nätter på Hotel Weskar Lodge.
Dag 4 Spektakulär heldagsutflykt med katamaran till Serrano glaciären. Picniklunch ingår.
Dag 5 Ännu en fantastisk heldagsutflykt. Idag åker vi till den vackra nationalparken Torres del Paine. Picniklunch ingår.
Dag 6 Idag åker vi in i Argentina till El Calafate. Vi besöker glaciären Perito Moreno på eftermiddagen. Vi bor på Hotel Rincon de Calafate.
Dag 7 Vi fortsätter i nordvästlig riktning till El Chaltén. Här bor vi på Hosteria Infinito Sur. Vi gör en lätt vandring i fantastiskt vacker natur mot berget Fitz Roy.
Dag 8 Vi fortsätter norrut och in i Chile igen. Vi bor två nätter på Hotel Ultimo Paraiso i Cochrane i Chile.
Dag 9 Utflykt till den lilla byn “Caleta Tortel, som är byggt på en bergsida och saknar vägar.
Dag 10 Färden fortsätter norrut och vi bor två nätter på Hotell Terra Luna vid Sjön General Carrera.
Dag 11 Dagen fri för att njuta av Terra Luna och den vackra naturen runt omkring.
Dag 12 Vi fortsätter resan och gör ett besök på “Marmorkatedralen” vid sjön och kommer fram på kvällen till Coyhaique. Vi bor på Hotel Dreams.
Dag 13 Tidig avresa för att se den hängande glaciären Queulat. Sedan kör vi längs sjöarna Rosselot och Yelcho och följer floden Futaleufú. Vi bor på Hotel Barranco.
Dag 14 Vi åker 36 mil idag och in i Argentina igen. Lunch i den idylliska byn Bolsón. Färden fortsätter i det vackra landskapet med sjöar, floder och berg till Bariloche på kvällen. Vi bor på Hotel Tres Reyes. Lunch ingår.
Dag 15 Vi åker genom ett otroligt vackert landskap med sjöar och snöklädda vulkantoppar tillbaka till Chile och den pittoreska staden Puerto Varas - rosornas stad som ligger vackert vid sjön Llanquihue. Vi bor på Hotel Cabanas del Lago.
Dag 16 Förmiddagen ledig innan vi åker till närliggande Puerto Montt för flyg till Santiago och vidare hem med Air France.
Dag 17 Byte i Paris och vidare till Sverige.

Pris:69 800 kr
Enkelrumstillägg: 11 900 kr

I priset ingår:
Svensk färdledning i Chile
Flyg t/r med Air France Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Santiago,
Inrikesflyg i Chile.
Frukost ingår på samtliga hotell.
Övriga utflykter, måltider och transporter enligt ovanstående program.

Resan går att förlänga t.ex med vår resa till Påskön med avresa den 21/11.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.