Sydamerikaexperten

Jaguarresa till Pantanal

Resdatum: 1-13 oktober 2016. 

För andra året i rad erbjuder vi denna fantastiska resa till Pantanal med enorma naturupplevelser.
Det är ett otroligt vackert land och dess natur är både intressant och omväxlande.
Följ med på resan till Pantanal där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal och där målsättningen är att få se jaguar i vilt tillstånd.
Chansen att få se jaguar är som störst under torrperioden. Förra årets resa fick se jaguar vid fyra tillfällen men det är inget som vi kan garantera händer igen.
Vi kommer dessutom att få se många andra djur på denna fotosafariresa.

Resfakta
Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Tap på kvällen till Lissabon. Övernattning i Lissabon.
Dag 2 På morgonen fortsätter vi till Brasilien. Byte i Brasilia och vidare inrikes till Cuiaba där vi bor nära flygplatsen på Hotel Cerrados Park.
Dag 3 Efter frukost åker vi till Pantanal där vi fortsätter på vägen Transpantaneira. Vi bor tre nätter på Araras Eco Lodge. På eftermiddagen en vandringstur och på kvällen gör vi en nattsafari.
Dag 4 Härlig dag i Pantanal med vandring, hästar och biltransporter. På förmiddagen en ridtur (annan utflykt om man inte vill rida) och på eftermiddagen en båttur på sjön med möjlighet att fiska piraya och vi avslutar med att se solnedgången.
Dag 5 Soluppgångstur för att se hur naturen vaknar till liv. Efter frukost fotosafari och på eftermiddagen utflykt i ett annat ekosystem.
Dag 6 Idag fortsätter vi längs Transpantaneira med många fotostopp. Vi bor fyra nätter på Jaguar Lodge Hotel.
Dag 7 Hela dagen ägnas åt att leta efter jaguarer. Vi åker båt floderna Cuiaba, Sao Lourenco, Three Brother och Piquiri. Vi hoppas även få se jätteuttrar och tapirer.
Dag 8 Vi fortsätter jaguarsafarin. Tidpunkten för båtturerna varierar. Ibland åker vi tidigt på morgonen och ibland sent på eftermiddagen. Allt för att optimera chanserna att få se mycket djur.
Dag 9 Vi fortsätter att leta efter jaguarer och naturupplevelser med båt längs floderna.
Dag 10 Idag åker vi halvvägs tillbaka på Transpantaneira med många fotostopp. Utflykt på eftermiddagen med jeep. På kvällen en spännande nattsafari för att uppleva djurlivet efter mörkrets inbrott. Förhoppningsvis kommer vi få se rävar, oceloter och många andra djur och vi kommer definitivt att få se en enorm mängd kajmanögon som lyser i mörkret. Vi bor en natt På Pousada Rio Claro.
Dag 11 På morgonen en tyst båtfärd genom varierande miljöområden med stor chans att få se jätteutter. Efter lunch ridtur i ett område med tät skog där det ibland kan ses tapir. På kvällen ny nattsafari och denna gång i ett område med chans att få se myrslok, ocelot och kanske även jaguar om vi har tur. Efter lunch fortsätter vi på Transpantaneira och vidare till Cuiaba. Vi bor på flygplatshotellet Los Cerrados.
Dag 12 Tidig avresa via Brasilia till Lissabon.
Dag 13 Efter byte ankomst till Sverige på kvällen.  

Pris:
48 900 kr.
Enkelrumstillägg 7 200 kr.

I priset ingår:
Flyg t.o.r till Brasilien med TAP. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Hotell och transfers i Lissabon.
Svensk färdledning i Brasilien.
Boende i dubbelrum.
Utflykter enligt program ovan.
Helpension under vistelsen i Pantanal.
Samtliga flygskatter och transporter enligt program ovan ingår.

Detta ingår inte:
Två stycken middagar i Cuiaba på flygplatshotellet dag 2 och dag 11.

Det är möjligt att förlänga resan mot kostnad med några avkopplande och härliga dagar i Rio de Janeiro. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.