Datum:
2-14 oktober 2016.

Brasilien erbjuder fantastiska naturupplevelser. Det är ett otroligt vackert land och dess natur är både intressant och omväxlande. Vi arrangerar en rundresa med svensk färdledning till några av de mest fascinerande naturområdena.
Följ med på resan till Pantanal där vi bor på tre olika platser och där målsättningen är att få se jaguar i vilt tillstånd. Chansen att få se jaguar är som störst under torrperioden. Vi kommer att få se många andra djur och fåglar också samt uppleva enastående natur på denna fotosafariresa.

Resfakta

Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med TAP på kvällen till Lissabon. Övernattning i Lissabon.

Dag 2 På morgonen fortsätter vi till Brasilien. Byte i Brasilia och vidare inrikes till Cuiaba.
Vi bor nära flygplatsen på Hotel Cerrados Park.
Dag 3 Efter frukost åker vi ut i Pantanal på vägen Transpantaneira. På eftermiddagen gör vi en vandringstur i området och på kvällen gör vi en nattsafari.
Vi bor två nätter på Pousada Piuval Lodge.
Dag 4 På förmiddagen ger vi oss ut på en ridtur (annan utflykt om man inte vill rida) och på eftermiddagen en båttur på sjön där vi avslutar med att se solnedgången i utsiktstornet i trädtoppshöjd.
Dag 5 Efter frukost fortsätter vi på vägen Transpantaneira. Utflykt på eftermiddagen med jeep. På kvällen en spännande nattsafari för att uppleva djurlivet efter mörkrets inbrott. Förhoppningsvis kommer vi få se rävar, oceloter och många andra djur och vi kommer definitivt att få se en enorm mängd kajmanögon som lyser i mörkret.
Vi bor två nätter på Pousada Rio Claro. 
Dag 6 På morgonen en tyst båtfärd genom varierande miljöområden med stor chans att få se jätteutter. Efter lunch ridtur i ett område med tät skog där det ibland kan ses tapir. På kvällen ny nattsafari och denna gång i ett område med chans att få se myrslok, ocelot och kanske även jaguar om vi har tur.
Dag 7 På morgonen en vandring i ett område med några kullar där det finns mycket fåglar. Efter lunch fortsätter vi längs Transpantaneira med många fotostopp.
Vi bor på Jaguar Lodge Hotel.
Dag 8 Hela dagen ägnas åt att leta efter jaguarer. Vi åker båt på floderna Cuiaba, Sao Lourenco, Three Brother och Piquiri. Vi hoppas även få se jätteuttrar och tapirer.
Dag 9 Vi fortsätter leta efter jaguarer. Tidpunkten för båtturerna varierar. Ibland åker vi tidigt på morgonen och ibland sent på eftermiddagen. Allt för att optimera chanserna att få se mycket djur.
Dag 10 Vi fortsätter att leta efter jaguarer och naturupplevelser med båt längs floderna.
Dag 11 Idag åker vi tillbaka på Transpantaneira till Cuiaba med många fotostopp.
Vi bor på flygplatshotellet Los Cerrados.
Dag 12 Tidig avresa via Brasilia till Lissabon.
Dag 13 Efter byte ankomst till Sverige på kvällen.

Pris:
48 900 kr.
Enkelrumstillägg 4 900 kr.

I priset ingår:
Flyg t.o.r till Brasilien med TAP. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Hotell och transfers i Lissabon.
Svensk färdledning i Brasilien.
Boende i dubbelrum.
Utflykter enligt program ovan.
Helpension under vistelsen i Pantanal.
Samtliga flygskatter och transporter enligt program ovan ingår.

Detta ingår inte:
Två stycken middagar i Cuiaba på flygplatshotellet dag 2 och dag 11.

Det är möjligt att förlänga resan mot kostnad med några avkopplande och härliga dagar i Rio de Janeiro. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.