Sydamerikaexperten

KUBA RUNT

Resdatum:
14 februari - 27 februari 2018
10 november - 23 november 2018

Följ med på den kompletta Kubaresan. Sydamerikaexpertens innehållsrika och genuina Kubaresa ger möjlighet att besöka Havanna, Viñales, Trinidad och Santiago med Castros grav. Vårt gedigna program på denna omfattande rundresa ger en kulturupplevelse utan dess like med boende i Casa Particulares (pensionat) både i Havanna och Trinidad! Kuba lever kvar i det förflutna och har inte förändrats mycket de senaste femtio åren. Passa på att besöka detta underbara och annorlunda land innan det börjar "moderniseras". Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet.

Resfakta:
Dag 1 Vi flyger på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi kommer till Havanna på kvällen lokal tid. Vi bor fyra nätter på Casa Particulares i den gamla delen av staden.
Dag 2 Stadsrundtur som inleds med en panoramarundtur i gamla femtiotalsbilar och avslutas med en rundtur till fots i gamla Havanna. Lunch ingår på världsberömda Bodeguita del Medio.
Dag 3 Heldagsutflykt västerut till Viñales. Vi ser de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes, tobaksodling, vi får både se hur cigarrer och rom tillverkas, förhistoriska väggmålningar samt gör en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.
Dag 4 Utflykt i Hemingways spår där vi besöker hans hem och museum samt platser han brukade besöka. Lunch i fiskebyn Cojimar på restaurang Las Terazzas de Cojimar.
Dag 5 Bussresa till Trinidad på sydkusten. Trinidad kallas för Kubas koloniala pärla. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevara. Lunch ingår. Vi bor två nätter på Casas Particulares (pensionat) i centrala Trinidad.
Dag 6 Stadsrundtur i Trinidad med alla sina koloniala byggnader från slavepoken. Trinidad är med på Unescos världsarvslista. Möjlighet till bad på Trinidads vackra stränder på eftermiddagen. Lunch ingår.
Dag 7 Vi fortsätter med buss till Camaguey som är byggd som en labyrint med plötsliga återvändsgränder för att försvåra för piraterna. Vi gör här en rundtur med cykeltaxi. Vi bor på Camaguey Hotel.
Dag 8 Vi fortsätter med buss till Santiago som är Kubas andra största stad och den mest musikaliska och Afrikainspirerade staden. Vi bor två nätter Hotel Casa Granda.
Dag 9 Stadsrundtur i Santiago med bl.a. platsen där Castro höll sitt första tal efter revolutionen och den spanske conquistadoren Diego Velazquez hus från 1516. Vi besöker även Fidel Castros grav. På kvällen besöker vi det magnifika fortet byggt 1638 med ceremoni och vacker solnegång.
Dag 10 Vi fortsätter med buss till Holguin och för att koppla av vid den vackra stranden Playa Pesquero. Vi bor två nätter på Hotel Playa Costa Verde. Helpension.
Dag 11 Dagen fri för egna aktiviteter. Helpension.
Dag 12 Vi flyger tillbaka till Havanna. Vi bor på Casa Particulares.
Dag 13 Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Passa på att ta en sista åktur i en cabriolet innan vi åker ut till flygplatsen på eftermiddagen.
Dag 14 Vi anländer till Paris alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med ankomst på kvällen.

Pris: 34.900 kr
Enkelrumstillägg: 5.450 kr

I priset ingår: Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg. Svensk färdledning i Kuba, utflykter, inträden och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar och övriga måltider enligt program ovan. Boende med del i dubbelrum. Inrikesflyg på Kuba
Visum krävs för att resa till Kuba. Sydamerikaexperten hjälper till att ordna visum. Pris f.n. 800 kr.

Övrigt: Kubanska fyrstjärniga hotell håller ojämn och lägre standard än Casa particulares.
Möjlighet finns att uppgradera och bo på femstjärniga Iberostar Parque Central de fem nätterna i Havanna.
Isåfall tillkommer 9600 kr per person i dubbelrum. Enkelrumstillägg 2700 kr.

Möjlighet finns att förlänga resan. Fem nätter på Hotel Playa Costa Verde i badorten Holguin kostar 6900 kr. Helpension och transfers ingår. Enkelrumstillägg 2900 kr. Detta måste bokas i samband med bokning av resan.

 

Övrigt: Kuba är ett väldigt annorlunda på många sätt och vi tycker verkligen att man ska åka dit innan det moderniseras. Om man förväntar sig att allt ska fungera smärtfritt som det gör i de flesta andra länder och på alla våra andra resor så är det bättre att inte resa till Kuba. Det är tyvärr vanligt med överbokningar på kubanska hotell och standarden är ojämn. Sydamerikaexperten strävar efter att allt ska bli enligt programmet men kan inte råda över de förutsättningar som råder på Kuba. 

 

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

 

 

 

sydamerika00324