Sydamerikaexperten

KUBA RUNT

Datum:
19 november - 2 december 2016
3 februari - 16 februari 2017
2 mars - 15 mars 2017
11 november - 24 november 2017
14 februari - 27 februari 2018

Kuba lever kvar i det förflutna och har inte förändrats mycket de senaste femtio åren.
Passa på att besöka detta underbara och annorlunda land innan landet börjar "moderniseras".
”Det vackraste land som människoögat skådat" skrev Christofer Columbus när han kom till Kuba.
Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet. 

Resfakta:
Dag 1 Vi flyger på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi kommer till Havanna på kvällen lokal tid. Vi bor fyra nätter på Hotel Plaza i den gamla delen av staden.
Dag 2 Stadsrundtur i gamla Havanna som grundades 1515. Lunch ingår.
Dag 3 Heldagsutflykt västerut till Viñales. En mycket innehållsrik dag där vi ser de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes, tobaksodling och vi får även se hur cigarrerna tillverkas och besöka en romfabrik, förhistoriska väggmålningar samt gör en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.
Dag 4 Utflykt i Hemingways spår där vi besöker hans hem och museum samt platser han brukade besöka. Lunch i fiskebyn Cojimar ingår samt ett stopp vid Revolutionbstorget.
Dag 5 Bussresan fortsätter till Trinidad på sydkusten. Trinidad kallas för Kubas koloniala pärla. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevara. Vi bor två nätter på Hotel Brisas. Lunch ingår längs vägen och middag på hotellet i Trinidad ingår.
Dag 6 Stadsrundtur i Trinidad som är med på Unescos världsarvslista. Eftermiddagen ledig. Helpension.
Dag 7 Vi fortsätter med buss till Camaguey som är byggd som en labyrint med plötsliga återvändsgränder för att försvåra för piraterna. Vi gör här en rundtur med cykeltaxi. Vi bor på Gran Hotel.
Dag 8 Vi fortsätter med buss till Santiago som är Kubas andra största stad och den mest musikaliska och Afrika inspirerade staden. Vi bor två nätter Hotel Casa Granda.
Dag 9 Stadsrundtur i Santiago med bl.a. platsen där Castro höll sitt första tal efter revolutionen och den spanske conquistadoren Diego Velazquez hus från 1516. Salsakurs på kvällen för de som önskar.
Dag 10 Vi fortsätter med buss till Holguin och för att koppla av vid den vackra stranden Playa Pesquero. Vi bor två nätter på Hotel Playa Costa Verde. Helpension.
Dag 11 Dagen fri för egna aktiviteter. Helpension.
Dag 12 Vi flyger tillbaka till Havanna. Vi bor på Hotel Plaza. Lunch ingår.
Dag 13 Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Passa på att shoppa billigt eller ta en sista åktur i en cabriolet innan vi åker ut till flygplatsen på eftermiddagen.
Dag 14 Vi anländer till Paris alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med ankomst fram på kvällen.

Pris: 33 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 450 kr

I priset ingår: Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg. Svensk färdledning i Kuba, utflykter, inträden och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar och fyra dagar med helpension enligt ovan. Boende med del i dubbelrum.
Övrigt: Kuba är ett väldigt annorlunda på många sätt och vi tycker verkligen att man ska åka dit innan det moderniseras. Om man förväntar sig att allt ska fungera smärtfritt som det gör i de flesta andra länder och på alla våra andra resor så är det bättre att inte resa till Kuba. Det är tyvärr vanligt med överbokningar på kubanska hotell och standarden är ojämn. Sydamerikaexperten strävar efter att allt ska bli enligt programmet men kan inte råda över de förutsättningar som råder på Kuba.
Visum krävs för att resa till Kuba. Sydamerikaexperten hjälper till att ordna visum. Pris f.n. 600 kr.

Möjlighet finns att förlänga resan: Sju nätter i badorten Varadero på Hotel Sol Melia Peninsula kostar 8800 kr. Helpension och transfers ingår. Enkelrumstillägg 3200 kr. Detta måste bokas i samband med bokning av resan.

Tips: Kombinera rundresan den 3/2 med en kryssning med Star Clippers. Kryssningen inleds i Cienfuegos den 25/1 och slutar i Havanna precis lagom till vår rundresa.  Kontakta Sydamerikaexperten för mer information.

 

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

 

 

 

sydamerika00324