sydamerika00324

Våra rundresor datum:

3 februari - 15 februari 2016. Fullbokad. Det går bra att sätta sig på väntelista. 
2 mars - 14 mars 2016. Endast  sex platser kvar
17 november - 29 november 2016
1 februari - 13 februari 2017 
1 mars - 13 mars 2017

Kuba lever kvar i det förflutna och har inte förändrats mycket de senaste femtio åren.
Passa på att besöka detta underbara och annorlunda land innan landet börjar "moderniseras".
”Det vackraste land som människoögat skådat" skrev Christofer Columbus när han kom till Kuba.
Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar
gör resan till ett minne för livet.

Dag 1 Havanna: Vi flyger på morgonen till Havanna via Paris efter anslutningar från Sverige. Vi kommer till Havanna på kvällen lokal tid och blir då körda till vårt hotell som ligger i den gamla delen av staden. Vi bor på Hotel Inglaterra.

Dag 2 Havanna: Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur. I Havanna samsas flera tidsepoker och man får intryck av att tiden stått stilla.
Vi ser de berömda 50-talsbilarna och de pastellfärgade kolonialbyggnaderna som finns med på världsarvslistan. I Gamla Havanna som grundades redan 1515 promenerar vi genom de trånga kvarteren bland vackra historiska hus och byggnader. Lunch ingår. Vi bor på Hotel Plaza.

Dag 3 Viñales: Vi gör en heldagsutflykt till Viñales som ligger västerut. På vägen ut ur Havanna gör vi ett stopp vid revolutionstorget där Fidel Castro brukade hålla sina berömda långa tal. Landskapet väster om Havanna är grönt, frodigt och med märkliga sockertoppsliknande berg som kallas Los Mogotes. Vi kommer att besöka en tobaksodling och även få se hur cigarrerna görs. Vi ser märkliga förhistoriska målningar på en bergsvägg och gör en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår. Vi bor på Hotel Plaza.

Dag 4 Havanna/Santiago: Efter frukost gör vi en utflykt till San Miguel de Padron i de sydöstra delarna av Havanna. Vi följer i Hemingways spår då vi besöker hans hem och museum. Vi äter lunch i fiskebyn Cojimar som blivit berömd genom Hemingways bok ”Den gamle och havet” som utspelas just här. Därefter fortsätter vi till flygplatsen för flyg till Santiago i östra Kuba. Lunch ingår. Vi bor på Hotel Casa Granda.

Dag 5 Santiago: Vi gör en stadsrundtur i Santiago. Santiago är Kubas andra största stad och grundades redan 1514. Santiago är den mest afrikanska och musikaliska staden på Kuba. Vi ser platsen där Castro höll sitt första tal efter revolutionen och vi ser Diego Velazquez museum. Boende på Hotel Casa Granda.

Dag 6 Camaguey: Idag fortsätter vi med buss till Camaguey som flyttades långt in i landet för att undvika piratattackerna. Staden är byggd som en labyrint med plötsliga återvändsgränder och krokiga vägar för att försvåra för piraterna. Vi gör här en spännande rundtur med cykeltaxi i de centrala delarna. Vi bor på Gran Hotel.

Dag 7 Trinidad: Bussresan fortsätter till Trinidad som ligger på sydkusten. Trinidad brukar kallas för Kubas koloniala pärla. Detta var centrum för sockerindustrin och sockerbaronerna var mycket rika. Deras pastellfärgade palats är idag museum och ligger vackert utmed torget i staden. Innan ankomst till Trinidad så gör vi ett stopp på Iznaga Tower med utsikt över sockerbruksdalen. Det är ett märkligt torn som byggdes för att övervaka slavarna på sockerrörsfälten. Vi bor på Hotel Las Ancon. Middag ingår.

Dag 8 Trinidad: Stadsrundtur i Trinidad som är med på Unescos världsarvslista. Passa på att njut av sol och bad på egen hand på stranden utanför hotellet. Det varma vattnet inbjuder till såväl salta bad som snorkling eller dykning för den som vill det. Vi bor på Hotel Las Ancon. Helpension.

Dag 9 Trinidad: Heldagsutflykt med katamaran till tropiska öar. Vi bor på Hotel Ancon. Helpension.

Dag 10 Trinidad: Dagen fri för egna aktiviteter. Vår guide tar med er in till Trinidad på kvällen för att lyssna på salsa. Vi bor på Hotel Las Ancon. Helpension.

Dag 11 Santa Clara/Havanna: Vi lämnar idag Trinidad för att åka tillbaka till Havanna. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnes- och begravningsplatsen för Che Guevara som har hjältestatus i Kuba. Vi bor på Hotel Plaza.

Dag 12 Havanna: Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Passa på att shoppa billigt eller ta en sista åktur i en cabriolet innan vi åker ut till flygplatsen på eftermiddagen.

Dag 13 Hemkomst: Vi anländer till Paris strax innan lunch lokal tid och på eftermiddagen går planen vidare hem till Sverige. Vi landar sedan i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn fram på kvällen.

Pris: 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 950 kr

I priset ingår:
Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Svensk färdledning i Kuba.
Inrikesflyg Havannna - Santiago.
Utflykter och inträden enligt program ovan.
Frukost ingår samtliga dagar. Lunch ingår på tre av utflykterna. Fyra dagar med helpension.
Boende med del i dubbelrum.

I priset ingår inte:
Avreseskatter som betalas i Havanna. De är för närvarande USD 25 per person.
Visum krävs för att resa till Kuba men ingår inte i resans pris. Sydamerikaexperten hjälper till att ordna visum. Pris f.n. 450 kr.

Möjlighet finns att förlänga resan. Sju nätter i badorten Varadero på Hotel Sol Melia Peninsula kostar 8 800 kr. Helpension och transfers ingår. Enkelrumstillägg 3 200 kr. Detta måste bokas i samband med bokning av resan.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.