Sydamerikaexperten

Costa Rica med Panama och Nicaragua

Datum: 25 januari - 8 februari 2017
Datum: 15 februari - 1 mars 2017
Datum: 24 januari - 7 februari 2018

Följ med på en fantastisk rundresa i Centralamerika med natursköna Costa Rica, Panama och Nicaragua. 

Vi besöker Panama City och kanalen, den karibiska kusten, regnskogsliknande Tortuguero, höglandet med vulkaner, den koloniala pärlan Granada i Nicaragua och avslutar med Stilla Havskusten i Costa Rica.

Resfakta:
Dag 1 Avresa från Sverige på morgonen. Vi flyger med KLM via Amsterdam till Panamas huvudstad Panama City dit vi kommer på eftermiddagen lokal tid. Vi bor på Wyndham Gardens.
Dag 2 Stadsrundtur i Panama City med de mysiga äldre delarna av staden samt Panamakanalen och slussen vid Miraflores Locks. Vi bor på Wyndham Gardens.
Dag 3 Vi flyger inrikesflyg till Bocas del Toro i nordöstra Panama och fortsätter direkt över gränsen till den Costa Ricas karibiska kust. Vi bor två nätter på Casa de las Flores i Cahuita.
Dag 4 Vi passar på att besöka den vackra nationalparken i Cahuita plus att reseledaren ger förslag på extra aktiviteter som t.ex. besök i Bri Bri indianreservat eller se ett räddningscentrum för sengångare.
Dag 5 Vi åker på morgonen till Caño Blanco och därifrån fortsätter vi med båt i ca 1,5 timme till naturparadiset Tortuguero nationalpark. Här lägger flera arter av havssköldpaddor ägg. Vi bor på Pachira lodge. Helpension.
Dag 6 Utflykt innan frukost med båt på kanalen. Därefter gör vi en vandring i regnskogen och på eftermiddagen ny båtutflykt längs kanalerna. Helpension.
Dag 7 Efter frukost lämnar vi Tortuguero och fortsätter med buss till La Fortuna. Den stora sevärdheten här är vulkanen Arenal och områdets varma källor. Vi bor på Hotel Arenal Paraiso.
Dag 8 Vi åker till grannlandet Nicaragua och den koloniala staden Granada vid Nicaraguasjöns strand vid foten av vulkanen Mombacho. Vi bor tre nätter på Hotel Colonial.
Dag 9 Vi kommer idag göra en stadsrundtur till fots i den pittoreska staden Granadas koloniala centrum och fortsätter sedan med hästskjuts till Nicaraguasjön och båt runt sjöns skärgård. Eftermiddagen på egen hand.
Dag 10 Vi kommer idag göra en stadsrundtur i huvudstaden Managua och fortsätter till kulturstaden Masaya med sin intressanta indianmarknad samt Masayas vulkan och nationalpark.
Dag 11 Vi åker söderut igen till Playa Samara som ligger i den nordvästra delen av Costa Rica. Playa Samara är känt för sin härliga strand och havssköldpaddor som lägger ägg på stranden. Vi bor på Hotel Sol Samara.
Dag 12 På förmiddagen båtutflykt där vi kommer att få se ett stort antal fåglar och djur. På kvällen åker vi till den strand där det senast rapporterats förekomst och finns chans att se någon av fyra arter havssköldpaddor lägga ägg. Vi hoppas här få se dem komma upp på stranden för att lägga sina ägg.
Dag 13 Dagen fri för egna aktiviteter och utflykter eller varför inte passa på att njuta på stranden.
Dag 14 Efter frukost åker vi de 25 milen till flygplatsen i San José för att påbörja resan hem till Europa igen. Vi lämnar San José på eftermiddagen och flyger via Panama City och Amsterdam hem till Sverige.
Dag 15 På förmiddagen landar vi i Amsterdam och efter byte anländer vi till Sverige sent på eftermiddagen.

Pris:34.950 kr.
Enkelrumstillägg: 6.900 kr

I priset ingår: Flyg t/r till Costa Rica med KLM via Amsterdam och Panama City. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning, utflykter och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Helpension under vistelsen i Tortuguero. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygresor, flygskatter och transfers ingår. Lokal utreseskatt på f.n. 26 USD betalas på flygplatsen i samband med hemresa.

Möjlighet finns att förlänga resan. Sju nätter Hotel Sol Samara i Playa Samara kostar 4700 kr inklusive transfers. Frukost ingår. Enkelrumstillägg 4200 kr. Detta måste meddelas i samband med bokning.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.