Colombia är det enda landet i Sydamerika med kust både mot Stilla Havet och Karibien. Här finns många fina stränder längs den karibiska kusten och många når man från staden Cartagena. Här finns också ett flertal paradisiska öar som lockar med kritvita stränder och turkost vatten. Tayrona Nationalpark öster om Santa Marta uppskatas av alla.

 

Islas del Rosario
Drygt 3 mil sydväst om Cartagena ligger nationalparken Islas del Rosario med ett pärlband av öar. Från staden tar det cirka en timme att ta sig hit med båt.

Det är mycket vackra öar med vita stränder och kristallklart vatten. Här njuter man av härligt lata dagar på stranden eller fantastiska upplevelser under vattnet. Här finns mängder av tropiska fiskar och det är ett paradis för den som vill snorkla.
Den fina karibiska naturen är också värt ett besök.

Det går att besöka ön som en dagsutflykt men det går också att bo där på hotell.

 

San Andrés och Providencia
Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt närmare Nicaragua än Colombia. De största och mest kända öarna är San Andrés och Providencia. Turkost vatten och vita mjöliga stränder gör öarna till paradisiska ställen att koppla av på i karibisk miljö.

San Andrés är den ö som är mest befolkad. Här finns ett stort antal restauranger och en hel del butiker. På kvällarna kan man lyssna på reggae samt äta nyfångad fisk i hamnområdet på San Andres.

Providencia är en mindre ö med ett mycket begränsat utbud av restauranger och butiker. Denna ö är dock som gjord för att koppla av på samt njuta av sol, bad och natur.

Förhållandena är perfekta för dykning och snorkling då världens tredje största korallrev finns här. Vattnet är så klart att man till och med kan se fiskarna utan att behöva vara under vattenytan.

Eftersom den colombianska valutan gäller här, är öarna billigare än många av de andra karibiska öarna. Dessutom är de ännu inte så påverkade av turismen. Hotellen är små och personliga, och det är ännu inte så många som har hittat hit. Öarna är också skattefria.

Mellan San Andres och Providencia åker man med flyg, och resan tar cirka 20 minuter.