Sydamerikaexperten

Peru Runt

Resdatum:
6 - 20 mars 2017  Fullbokad. Det går bra att sätta sig på väntelista.
31 oktober - 14 november 2017
5 - 19 mars 2018

 

Peru är ett otroligt fascinerande land med enorma kontraster. Det ökenartade kustlandskapet står i bjärt kontrast till den frodiga regnskogen och däremellan reser sig Anderna med snöklädda bergstoppar. Indiankulturen är i högsta grad levande. Machu Picchu är ett av världens sju underverk. Dessutom är maten i världsklass.

Dag 1 Lima: Vi flyger på morgonen till Lima från Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi kommer till Lima på kvällen lokal tid och blir då körda till vårt hotell som ligger centralt i den trevliga stadsdelen Miraflores. På kvällen möts vi över en välkomstdrink, närmare bestämt den berömda peruanska drinken Pisco Sour.
Vi bor på Jose Antonio Hotel.

Dag 2 Lima: Efter frukost har vi idag en stadsrundtur i Lima. Vi börjar turen i den gamla delen av staden med bebyggelse från kolonialtiden, fortsätter genom den moderna delen och avslutar med härlig utsikt över Stilla Havet. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 3 Paracas: Vi åker idag söderut längs Stillahavskusten till Paracas. Vi åker genom en mycket karg kustöken med enstaka oaser här och var. Här regnar det i genomsnitt endast 3-4 millimeter per år. Efter ca 3 timmar anländer vi till den populära semesterorten. Eftermiddagen på egen hand.
Vi bor på Posada del Emancipador.

Dag 4 Paracas med Ballestasöarna och Nazca: På morgonen åker vi på en utflykt till Ballestasöarna. Har vi tur slår delfiner följe med oss en bit. Vi kommer nära öarna och får se de stora kolonier av olika fåglararter som häckar här. Det är bland annat inkatärnor, pelikaner, peruanska sulor och skarvar. Har vi tur kan vi också få se en och annan Humboltpingvin samt självklart alla sjölejon som finns lite här och var. På vägen till och från öarna passerar vi en av de berömda Nazcateckningarna, kandelabern. För de som önskar finns det på eftermiddagen möjlighet att mot kostnad flyga över Nazcalinjerna. Aktuellt pris för överflygning av Nazca är 3 200 kr. Senare på eftermiddagen åker vi tillbaka till Lima. Vi bor på Jose Antonio Hotel.

Dag 5 Amazonas: Idag flyger vi från Lima till Puerto Maldonado som ligger i början av Amazonas. Vi fortsätter därifrån med båt ut i Amazonas till vår lodge dit vi kommer vid lunch. På vägen dit tittar vi efter apor, fåglar och andra djur som man kan se längs floden. På kvällen ger vi oss ut på en tur för att leta efter kajmaner. Helpension ingår.
Vi bor på Refugio Amazonas.

Dag 6-7 Amazonas: Dagarna bjuder på en mängd olika upplevelser. Vi kommer att åka båt för att fortsätta leta djur längs med floden men också göra kortare vandringar i djungeln samt se regnskogen från ovan då vi klättrar upp på en plattform. Vi besöker också den lokala befolkningen där vi får lära oss om överlevnad i regnskogen, vad man odlar och hur man lever där. Vi hoppas på apor av olika slag, fåglar som aror och hoatzin, kajmaner och med lite tur kanske också jätteuttrar. Helpension ingår.

Dag 8 Cusco: Idag lämnar vi Amazonas, åker tillbaka till Puerto Maldonado och flyger därifrån till Cusco. Vi körs till vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand för att anpassa oss till höjden. Cusco ligger på 3400 meters höjd och det kan vara lite jobbigt i början. Det är viktigt att ta det lugnt och att dricka mycket, dock ej alkohol. Varför inte prova en kopp varmt coca-te!?
Vi bor på Casa Andina Catedral.

Dag 9 Cusco: Vi vaknar upp i den charmiga staden Cusco med en fantastisk historia både från inkatiden och från tiden då Peru var en spansk koloni. Vi åker på en stadsrundtur och besöker också de närliggande helgedomarna strax utanför staden. Vi besöker bland annat katedralen och inkas soltempel Coricancha vars murar och trädgårdsprydnader en gång i tiden var täckta av guld. Allt detta smältes ner av spanjorerna och idag kan vi bara fantisera om hur det en gång såg ut och hur det glänste i solen.
Idag kommer vi också få lära oss att göra choklad. Vi lär oss hela prodecuren, hela vägen från skörd till färdig chokladkaka. Det är en speciellt känsla att gå därifrån med en alldeles egengjord chokladkaka i handen.

Dag 10 Machu Picchu: Idag får vi vara med om resans absoluta höjdpunkt då vi åker till mytomspunna Machu Picchu. Vi lämnar höglandet med tåg och kommer till ett grönt och lummigt landskap. Det är nästan så det känns som om man kommit till djungeln igen. Med buss åker vi sista biten och under turen ser vi den plötsligt! Den gamla staden ligger skymd så den inte syns förrän man är nästan inpå den. Spanjorerna fann den aldrig och den hittades först 1911 av den amerikanske upptäcktsresande Hiram Bingham. Detta har gjort att den är mycket välbevarad. Vi får en guidad rundtur av en lokal guide och efter det ledig tid att se ruinerna på egen hand. På eftermiddagen/kvällen finns tid att utforska den lilla byn Aguas Calientes där vi ska bo.
Helpension ingår.
Vi bor på El Mapi by Inkaterra.

Dag 11 Machu Picchu: En dröm för många är att se Machu Picchu i soluppgång, att se ruinerna träda fram ur morgondimman och sakta lysas upp av solen. Vi har idag gott om tid för att göra ett återbesök till ruinerna och strosa omkring på egen hand. På eftermiddagen går tåget tillbaka till Cusco dit vi kommer fram på kvällen.
Vi bor på Casa Andina Catedral.

Dag 12 Cusco - Puno: Vi lämnar Cusco på morgonen och åker med buss över Anderna till Puno. Vi lämnar de gröna dalarna runt Cusco och åker genom ett av Sydamerikas vackraste landskap över det lite karga höglandet till Titicacasjön. Som mest är vi uppe på 4 300 meter över havet och där kan man se snöklädda bergstoppar. På slätterna går betande lamor och alpackor. Tidig kväll är vi framme i Puno och körs till vårt hotell.
Lunch ingår.
Vi bor på Casa Andina Tikarani.

Dag 13 Titicacasjön: Hela dagen tillbringar vi på Titicacasjön där vi besöker öarna Uros och Taquile. Vi åker ut på den klarblå sjön och kommer efter ett par timmar till Taquile. Det är en mycket vacker ö med fantastisk utsikt över sjön. Från hamnen är det en timmes vandring till den lilla byn. Det är en brant stig men vi tar det lugnt och stannar ofta för att beundra utsikten. Vi kommer att stöta på öns indianer som alla håller hårt på traditionerna och de pratar fortfarande Quechua, inkaindianernas språk. Tillbaka till båten tar vi trappan med sina ca 550 trappsteg. De flytande öarna Uros tillverkar Urosindianerna själva av totoravass. Vi får se hur öarna byggs samt får en inblick i indianernas vardagsliv. Sent på eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell i Puno.
OBS! Tänk på att solen är mycket stark på Titicacasjön. Använd hög solskyddsfaktor.
Lunch ingår.

Dag 14 Puno: Förmiddagen har vi på egen hand innan det efter lunch är dags att påbörja hemresan. Vi flyger först till Lima där vi byter plan för att sedan åka tillbaka till Europa.

Dag 15 Vi anländer till Amsterdam på eftermiddagen lokal tid för att där byta till planen som tar oss hem till Sverige. Vi landar sedan i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn sent på kvällen.

Pris: 42 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 850 kr

I priset ingår:
Flyg t/r till Sydamerika med KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Inrikesflyg med LAN Peru.
Svensk färdledning i Sydamerika.
Utflykter och transporter enligt program ovan.
Helpension ingår i Amazonas.
Frukost ingår samtliga dagar samt lunch på Machu Picchu dag 1 och på Titicacasjön.
Välkomstdrink ingår.
Boende med del i dubbelrum.
Samtliga flygskatter ingår.

Exempel på förlängning av resan:
Galapagos: En natt i Guyaquil eller Quito och från fyra nätter på Galapagos.
Påskön: En natt i Santiago och tre nätter på Påskön.
Bolivia: En natt på Solön och två nätter i La Paz.

Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och offert.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.