Sydamerikaexperten

Peru Runt

Resdatum:
5 - 19 mars 2018  - Endast sex platser kvar
30 oktober - 13 november 2018

Peru är ett otroligt fascinerande land med enorma kontraster. Det ökenartade kustlandskapet står i kontrast till den frodiga regnskogen och däremellan reser sig Anderna med snöklädda bergstoppar. Indiankulturen är i högsta grad levande. Machu Picchu är ett av världens sju underverk. Dessutom är maten i Peru i världsklass.

Resfakta:
Dag 1 Morgonflyg via Amsterdam till Lima. Välkomstdrink Pisco Sour på kvällen. Vi bor på La Hacienda Hotel.
Dag 2 Stadsrundtur i Lima. Eftermiddagen på egen hand.
Dag 3 Inrikesflyg till Puerto Maldonado i Amazonas. Väl där fortsätter vi med båt till vår lodge dit vi kommer vid lunch. Kvällsutflykt för att leta efter kajmaner. Helpension ingår. Vi bor på Refugio Amazonas.
Dag 4-5: Dagarna bjuder på en mängd olika upplevelser i Amazonas. Helpension ingår.
Dag 6 Idag lämnar vi Amazonas. Vi åker tillbaka till Puerto Maldonado och flyger därifrån till Cusco där vi inledningsvis tar det lite lugnt för att anpassa oss till höjden. Vi bor på Abittare Hotel.
Dag 7 Vi åker på en stadsrundtur i Cusco och besöker också de närliggande helgedomarna strax utanför staden. Vi besöker bland annat katedralen och inkas soltempel Coricancha och Sacsayhuaman.
Dag 8 Idag får vi vara med om resans absoluta höjdpunkt då vi åker en vacker tågresa till mytomspunna Machu Picchu. Vi får en guidad rundtur och efter det ledig tid att se ruinerna på egen hand. Middag ingår. Vi bor på El Mapi by Inkaterra i Aguas Calientes.
Dag 9 En dröm för många är att se Machu Picchu i soluppgång. Vi har idag gott om tid för att göra ett återbesök på Machu Picchu. För de med mycket energi rekommenderar vi att vandra till Inti Punku (solporten) för överblick över Machu Picchu. På eftermiddagen går tåget tillbaka till Cusco. Vi bor på Abittare Hotel.
Dag 10 Bussresa över Anderna till Puno genom ett av Sydamerikas vackraste landskap, det lite karga höglandet, till Titicacasjön. Lunch ingår. Vi bor på Casa Andina Tikarani.
Dag 11 Hela dagen tillbringar vi på Titicacasjön där vi besöker de båda öarna Uros och Taquile. Lunch ingår.
Dag 12 Vi flyger tillbaka till Lima och åker idag söderut längs Stillahavskusten till Paracas. Vi bor på Hotel San Augustin.
Dag 13 Morgonutflykt till Ballestasöarna. På vägen till och från öarna passerar vi en av de berömda Nazcateckningarna, kandelabern. För de som önskar finns det på eftermiddagen möjlighet att mot kostnad flyga över Nazcalinjerna.
Dag 14Vid lunch åker vi tillbaka till Lima för flyg tillbaka till Europa på kvällen.
Dag 15 Vi anländer till Amsterdam på eftermiddagen och byter till planen som tar oss hem till Sverige.

Pris: 44.900 kr
Enkelrumstillägg: 6.850 kr
I priset ingår: Flyg t/r till Sydamerika med KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Svensk färdledning i Sydamerika. Utflykter och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygresor, flygskatter, transfers och inträden ingår.

 

Hotellinformation:
Lima: www.hoteleslahacienda.com
Amazonas: Refugio Amazonas
Cusco: www.abittare-hotels.com
Aguas Calientes: www.elmapihotel.com
Puno: www.casa-andina.com
Paracas: www.hotelessanagustin.com.pe

 

Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och offert om tilläggsarrangemang.
Påskön: En natt i Santiago och tre nätter med utflykter på Påskön.
Galapagos: En natt i Guayaquil eller Quito och från fyra nätter på Galapagos.

Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och offert.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.