Amazonas & Rio från 17900 kr

josefineslodgebild

Amazonas och Rio från 17900 kr

Vi kan skräddarsy en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus och Rio med TAM.
I priset ingår flyg lågsäsong lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn, flygskatter och bränsletillägg, transfers i Manaus och tre nätter på Amazon Lodge med helpension och utflykter och därefter fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana i Rio de Janeiro.
Helpension och utflykter ingår på lodgen. Frukost ingår på hotellen. Transfers i Rio tillkommer.
Boende i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 3600 kr. Resan går att förlänga. Vill man inte åka direkt till djungellodgen så går det bra att mot kostnad bo en natt inne i staden Manaus innan djungelupplevelsen. Kontakta Sydamerikaexperten för prisuppgift högsäsong.

 

Amazon Lodge ligger i ett fantastiskt fint område av regnskogen, vilket möjliggör oförglömliga utflykter i den vackra naturen. Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Trots att egen toalett saknas på rummen så håller rummen en för området hög standard. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.
Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskogen och gränsar till ett naturreservat. Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 18 rum. Dessutom finns det bar, restaurang och reception samt ett nybyggt utsiktstorn. Därifrån kan man se ut över floden och regnskogen samt njuta av den vackra soluppgången och solnedgången.
Naturen kring Amazon Lodge är otroligt vacker, och lodgen ligger naturligt i den natursköna omgivningen. Vi anser att den återspeglar på ett säkert sätt lite om hur det är att leva i Amazonas regnskog. För de som önskar större komfort finns andra alternativ. Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. Regntiden inleds i slutet av november och regntiden slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet. Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning, så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Preliminärt program i Amazonas: Dag 1 - Färd till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts, därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt. Transferen tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, middag, alligator spotting tour. Dag 2 - Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. Dag 3 - Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever. Dag 4 – Soluppgångstur. Efter frukost återresa till Manaus. Amazon Lodge förbehåller sig rätten att ändra i programmet beroende på bl.a. väder. Amazon Lodge programär anpassat för de som anländer med morgonflyget från Rio eller Sao Paolo. Möjlighet finns att förlänga vistelsen på lodgen eller stanna en dag i Manaus. Ytterligare information finns på hemsidan www.amazonecolodge.com.br

Vi hjälper även till att förboka transfers ochh utflykter i Rio om så önskas.  Vistelsen kan förlängas på samtliga platser. Kombinera gärna med några dagar på paradisön Ilha Grande 

 

Utflykt i liten båt till Igapo och Igarapes -  Amazonas översvämmade skogar

Det är mycket populärt att fiska den legendomspunna pirayan. 

Det finns mycket kajmaner i Amazonas

Meeting of Waters där den bruna floden Solimoes möter den svarta floden Rio Negro.

Kristusstatyn - ett av världens sju underverk.

Passa på att besöka morgondagens museum i Rio