This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MT774.jpg

Los Llanos

 

På nästan en tredjedel av landets yta sträcker det enorma Los Llanos ut sig. Det kan jämföras med de stora slätterna i USA eller Pampas i Argentina, men här finns också våtmarker och frodig grönska. Här är stora obebodda ytor. Det finns dock en hel del stora gårdar så kallade hatos där man har stora hjordar med nötkreatur. Dessa vallas runt på slätterna av llaneros som cowboysen kallas i Venezuela.

Här är två årstider, en regnperiod som varar mellan maj till november, och en torrperiod som varar mellan december till april. Det är varmt året runt speciellt under regnperioden då det också är mycket fuktigt.

Den torra perioden är idealisk för den som vill se djurlivet här. Solen torkar upp alla de enorma vattensamlingar som blivit under regnperioden. Vid de som är kvar samlas enorma mängder djur. I Los Llanos kan man med en portion tur få se jaguar och puma. Här finns också bland annat världens största gnagare kapybara (vattensvin), antiloper, rävar, myrslokar, kajmaner, anakondor och floddelfiner.

Men det är det enorma antalet fågelarter som mest lockar ressenärer hit. Här finns gott om olika arter av ibis och hägrar, skarvar, ormhalsfåglar, änder, gäss och storkar. Här finns till exempel den stora storken jabiru som blir nästan en och halv meter hög. Det finns också mängder av rovfåglar som till exempel hökar, falkar och också ugglor och gamar.

Det är för djuren och naturen som man åker till Los Llanos. Utflykter görs till fots, i bil, kanot eller på hästryggen.

 

RocketTheme Joomla Templates