This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Isla Margarita

Ön Isla Margarita är känd för alla sina vackra stränder. Här finns mängder av stränder att välja på och det finns en för varje smak, lugna för den som vill sola och bada och vågigare för den som vill surfa. Det finns också en hel del dyk- och snorklingsmöjligheter runt ön, samt en hel del vattensporter att välja bland.
På den södra och östra sidan är vattnet varmt och behagligt. På den norra sidan kan det vara kyligare och inte fullt så badvänligt.

Egentligen består Margarita av två öar som hålls ihop av en sandbank. Inte förrän 1963 byggdes en bro mellan Margarita och Macanao som den andra ön heter. Detta har gjort att Macanao är mer orörd. En utflykt hit rekommenderas verkligen. Här är fantastisk natur med många fågelarter, och här finns många vackra i det närmaste orörda stränder.

Den största staden på ön heter Porlamar och det är till den man kommer med flyg. Staden är en frihamn och har blivit ett center för både turism och affärer. Här finns ett stort shoppingutbud av tullfria varor. Här finns också en hel del nöje och kultur med restauranger, nattklubbar, pianobarer och museum.

Även om det kanske inte är aktuellt att stanna någon längre tid på den norra delen av ön, kan det vara trevligt att ta en tur dit för en dag eller två. Juangriego är den viktigaste staden på norrsidan och där är det en trevlig atmosfär. Här kan man njuta av underbara solnedgångar på någon av alla restauranger som ligger på stränderna. Självklart erbjuder de fantastiska rätter med fisk och skaldjur.

Isla Margarita har dock så mycket mer att erbjuda än sina stränder. Ön är stor och åker man längre in får man uppleva både dalar och kullar, torra skogar och regnskogar. Från strändernas palmer via de bördiga dalarna når man den frodiga regnskogen. Här finns alltså en hel del att göra även för den som vill ha en aktiv semester.
På Margarita finns också många vackra kolonialbyggnader samt en del fort och försvarsanläggningar från den koloniala tiden.

Flygfärden från Caracas till Isla Margarita tar 45 minuter liksom transfern från Porlamar till populära Playa el Agua.
Det är lätt att hyra en bil och på egen hand ta sig runt på ön som har ett bra vägnät. De största biluthyrningsfirmorna finns på flygplatsen och i Porlamar. Bara om man skall till några avlägsna stränder på Macanao behövs en bil med 4-hjulsdrift.
De kommunala transportmedlen är också de bra.

 

RocketTheme Joomla Templates