This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MT774.jpg

Caracas

 
Caracas är en kosmopolitisk stad som grundades 1567 och har 4 miljoner invånare. Staden ligger på 920 meters höjd och avskärmas från karibiska kusten av berget El Àvila. Just bergen gör att staden har ett ganska behagligt klimat, trots närheten till Karibiska Havet.

Här finns för de historiskt intresserade byggnader och museum från stadens 400-åriga koloniala historia.
Den viktigaste religiösa byggnaden i staden är katedralen som byggdes 1771 och är i det närmsta orörd. För att vara en katedral är den mycket sparsamt dekorerad. Detta beror på den dåliga ekonomin som rådde vid byggnationen samt rädslan för jordbävningar.
Nämnas bör också Casa Amarilla, det gula huset. Det sticker ut lite extra på grund av sin färg och elegans.

I stadsdelen Libertador finns en stor del av de kolonialbyggnader som forfarande är kvar. I Chacao hittar man de flesta hotell, banker och oficiella byggnader.
Området runt Plaza Bolivar ligger i de urpsrungliga delarna av staden. Det är detta som lokalbefolkningen menar när de pratar om centrum.

Caracas är en mycket grön stad. Här finns många parker och man ser hela tiden bergen runt omkring.
För den som inte nöjer sig med en park när man vill komma bort från staden en stund, finns El Ávila Nationalpark. Här finns flera olika vandringsleder både för nybörjaren och för den som vill ha mer avancerad vandring.
Det finns två vägar i nationalparken. Den ena går till kuststaden La Guaira och kallas för den spanska vägen, Camino de los Españoles. Längs med vägen finns flera restaurerade slott och fort som fungerade som skydd från bland annat pirater.
Den andra går till kusten via staden Galipán som är berömd för sina blommor och sin frukt.

Som i alla stora städer finns det vissa saker man inte bör göra i Caracas. Man skall inte ha en massa smycken på sig när man går ut, och det kan vara bra att kolla upp med hotellet eller guiden vad de tycker om vissa stadsdelar man kanske vill besöka.

Många museum, utställningar och parker har stängt på måndagar. Det kan vara bra att kolla upp öppettider i förväg.

Vill man besöka El Àvila National Park är det bästa sättet att ta spårvagnen från stationen Maripérez. Efter en färd på endast 12 minuter har man en fantastisk utsikt över hela dalen som Caracas ligger i.

 

 

RocketTheme Joomla Templates