This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MT774.jpg

Nazca och Ballestasöarna

Nazca
Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca, som upptäcktes i början av 1900-talet. Från marken syns ingenting, men väl uppe i flygplanet syns stora fåglar och olika djur. De har ristats in i marken genom att de övre jordlagren skalats bort.

Någon har av en för oss okänd anledning, för cirka 2 500 år sedan gjort sig besväret att avbilda en mängd djur och figurer samt mängder av linjer som bara kan ses från luften. Det finns en mängd olika teorier om dessa linjer. Att det var jättar som gick till havet för att hämta vatten, och på vägen roade sig med att göra dessa ristningar, är kanske inte den mest troliga. En del forskare tror att det är en astronomisk kalender, och det känns mer troligt. Men ingen vet säkert. Figurerna är mellan 15 och 300 meter stora och utspridda över ett område på 100 kvadratkilometer.

Flygturen kan starta antingen i Nazca eller i Ica som ligger 13 mil från Nazca.

Ballestasöarna
Cirka 4 timmars bilväg söder om Lima ligger Paracas. Det är en liten fiskeby som ligger i anslutning till nationalparken Paracas. Det är ett paradis för naturvänner liksom närliggande Ballestasöarna med en stor mängd sjöfågel som sulor, skarvar och den mycket vackra inkatärnan. Här finns också pingviner och en stor koloni sjölejon. I vattnen finns delfiner. Dessutom finns här vackra stränder.

Man får inte gå iland på öarna, men båtarna kör mycket nära så det är lätt att se djuren och fåglarna, samt de vackra grottformationer som finns här.

På väg till Ballestasöarna åker man förbi en av de berömda Nazcalinjerna i form av en stor kandelaber.

I vindistrikten utanför Ica tillverkas det för Peru typiska druvbrännvinet Pisco som ingår i drinken Pisco sour. Utflykter till vingårdarna anordnas.

  

 

RocketTheme Joomla Templates