This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Mérida


1542 grundades Mérida på ruinerna av mayastaden Tihó. Idag är staden huvudstad i delstaten Yucatan och är berömd för sin sisalproduktion. Den kallas ofta för "den vita staden" på grund av färgen på byggnaderna och för att gatorna är så rena. Mérida har också vunnit berömmelse för sin vackra koloniala arkitektur där man bör nämna katedralen San Ildefonso och La Casa de Montejo som var hem åt Fransisco de Montejo Jr, grundaren av staden. Här finns också ett arkeologiskt museum med fynd från mayakulturen.
Här finns många restauranger som är kända för att laga mycket bra mat utan att använda chili.
Det är lätt att hitta i staden eftersom den som alla koloniala städer i denna del av världen ser ut som ett schackbräde. Gatorna är raka och korsar varandra i ett schackrutemönster. Här finns flera torg där man kan strosa runt bland marknadsstånd och njuta av lugnet som råder i staden.

Staden är en perfekt utgångspunkt för besök till flera mayaruiner som till exempel Uxmal och Chichén Itzá.
Det är också värt att besöka den lilla fiskebyn Celestún som ligger vid Mexikanska Golfen. Här kan man ta båtturer ut i en naturligt bildad lagun där det bland annat finns flamingos vid sidan av ett stort antal andra fågelarter.

 

RocketTheme Joomla Templates