This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MT774.jpg

Acapulco, Ixtapa och Taxco

 
Den vita sanden har i decennier lockat besökare från hela världen. Acapulco är en av Mexikos mest kända badorter och lockar varje år till sig allt från "vanligt" folk till Hoolywoodkändisar. Många väljer att lägga sin smekmånad här.
Det finns lugna och tysta stränder, stränder avsedda för flera sorters vattensporter, stränder med fantastiska restauranger och stränder med romantiska solnedgångar. Kort sagt en strand för varje önskemål.

Njut av en pina colada och bada i det solsäkra klimatet. Fast Acapulco är mer än bara stränder.
Upplev modiga män som från 45 meter dyker från klippan La Quebrada. Besök intressanta marknader, men glöm för all del inte att pruta.
Natt och nöjeslivet är hektiskt och spännande.

Idag säger man att det finns tre Acapulco att välja på; Acapulco Tradicional, Acapulco Dorado och Acapulco Diamante.
Acapulco Tradicional sägs symbolisera det gamla. Här finns La Quebrada, stadens torg med sin unika kyrka i morisk stil och stränderna som varit med från början.
Acapulco Dorado är nuet. Staden har växt och här finner man den moderna delen.
Acapulco Diamante skall symbolisera framtiden. Det är en lyxig del av staden som sträcker sig längs en strand från flygplatsen till Puerto Marquez. Här finns många lyxvillor, nya hotellkomplex samt tre golfbanor.

Som alternativ till Acapulco finns den nyare semesterresorten Ixtapa 24 mil norrut. Ixtapa har ett stort utbud av hotell och aktiviteter och är planerad för att kunna tillfredsställa alla besökare. Här är dock inte så mycket folk som i Acapulco.
Strax söder om Ixtapa ligger Zihuatanejo, en gammal fiskeby som idag är en fin liten turiststad. Dessa båda städer kompletterar varandra bra. Ixtapa har många höga hotell som kantar den breda boulevard som går längs stranden. Zihuatanejo har små mysiga hotell, kullerstensgator och ett behagligt lugn. Bägge orter kan dock stoltsera med fina stränder.

Stanna gärna en natt i silverstaden Taxco beläget mellan Acapulco och Mexico City. Här hittade spanjorerna silver på 1500-talet och de gamla gruvorna finns kvar.
Förutom alla silver- och juvelbutiker, så är faktiskt Taxco en av Mexikos vackraste städer fylld av kyrkor i barockstil, små torg och trånga gränder. Hela staden är förklarad som nationalmonument

 

 

 

RocketTheme Joomla Templates