This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Mexico City


Mexico City är en av världens största och snabbast växande städer.  Staden har så mycket att erbjuda både den historiskt intresserade och den kulturellt intresserade. Arvet från Azteker och kolonisatörer har format staden och efterlämnat en mängd intressanta monument. Bland de många museum som finns är Antropologmuseet det mest intressanta, med många fascinerande föremål från tiden före spanjorernas ankomst. Detta anses vara ett av de främsta museerna i världen i sitt slag.

Zócalon är världens näst största torg och fortfarande centrum i staden precis som det var i Aztekernas Tenochtitlan. Runt torget finns historiska palats, museum och kyrkor.
I en annan del av staden ligger vackert utsmyckade Basilica de Guadalupe. Hit kommer pilgrimer från hela världen. Speciellt den 12:e december, då mer än en miljon besökare anländer.
Den som på kvällen vill uppleva den mexikanska kulturen rekommenderas ett besök på Garibaldi Plaza för att lyssna på Mariachis. Välklädda män spelar gitarr och sjunger, ofta romantiska sånger mot betalning.
De flesta hotellen ligger i Zona Rosa.

Strax norr om staden finns några av världens mest imponerande arkeologiska monument.
Teotihuacan ”Gudarnas stad” med de mäktiga Sol- och Månpyramiderna samt den 5 km långa ”De dödas aveny” är medtagen på Unescos världsarvslista.

Söder om staden finns de flytande trädgårdarna i Xochimilco som kan ses från båt, eller varför inte från en gondol. Folk bor fortfarande på kanalerna precis som på Aztekernas tid för över 500 år sedan.

Observera att staden ligger ganska högt, 2 270 meter över havet. Vissa kan känna av denna höjd, och det kan vara klokt att ta det lite lugnt den första dagen i staden.
 

RocketTheme Joomla Templates