This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

costaricavi_000.jpg

UshuaiaNär de första européerna kom seglandes längs Beaglekanalen såg de eldar som ursprungsbefolkningen tänt på fastlandet. De gav då Sydamerikas sydligaste udde namnet Tierra del Fuego, Eldslandet. Längst ned i Eldslandet ligger Ushuaia, världens sydligaste stad. Den ligger mycket vackert med evigt snöklädda berg bakom sig och havet framför sig. Medeltemperaturen när det är som varmast i januari är nio grader. Fram till 1947 var här en fångkoloni, och det gamla fängelset finns kvar än.
Flygtiden hit från Buenos Aires är 4 timmar.

Området består av en större ö samt mängder av små öar, och större delen har blivit nationalpark.
Här finns ängar, skogar, hav, glaciärer och snöklädda berg och det är för den storslagna naturen som man åker hit.

Ett litet tåg går till ingången till nationalparken Lapataia. Där finns vacker och speciell natur samt en hel del djur. Bland annat kan man där få se räv, guanaco, bäver och kondorer.

Ett av de bästa sätten att se landskapet på är att ge sig ut på en kryssning. Härifrån finns möjlighet att åka genom Magellans sund till Punta Arenas i Chile eller varför inte fortsätta till Antarktis.

En vanlig tur att göra är att ge sig ut med båt på Beaglekanalen. Här ser man det storslagna landskapet mycket bra, och man får dessutom se många av de djur och fåglar som finns här. På den lilla ön La Isla de los Lobos finns en sjölejonkoloni, och La Isla de los Pájaros är en fågelö med bland annat albatrosser, skarvar, tärnor och gäss. Med lite tur kan man också få syn på späckhuggare. >

RocketTheme Joomla Templates