This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Argentina

Argentina är så mycket mer än Buenos Aires och Pampas slätter. Landet erbjuder otroliga naturupplevelser i vackra och fascinerande landskap med allt från vidsträckta sandstränder Mar del Plata och regnskog till skidpister som t.ex Las Lenas, glaciärer och isberg.

Den som är djurintresserad beger sig till Valdeshalvön med sjöelefanter, pingviner, sjölejon, guanacos och nanduer. Här finns också chans att se valar.

I nordöstra delen av landet ligger de mäktiga Iguassufallen med en bredd på 2 700 meter. Dessa ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien, och nära till Paraguay. På den Argentinska sidan kan man vandra genom regnskog mycket nära fallen.

I västra delen av landet breder de berömda vindistrikten ut sig. Det är framför allt Mendoza man besöker för att få uppleva dem.

Söderut ligger Patagonien med sina otroliga naturupplevelser. Här finns snötäckta bergstoppar som speglar sig i underbart vackra sjöar, det finns glaciärer i El Calafate samt det berömda Eldslandet. I Eldslandet finns världens sydligaste stad, Ushuaia.

Argentina går att kombinera med flera länder på kontinenten, främst Brasilien, Chile och Uruguay. Eller varför inte kombinera med en kryssning till Antarktis.

RocketTheme Joomla Templates