This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

machu-picchu.jpg

Arenal & Fortuna


Fortuna ligger vid foten av vulkanen Arenal. Söder om Arenal och Fortuna ligger den centrala bergskedjan, vars byar har ett klimat som en gång utsågs till världens bästa av National Geographic.

I Fortuna hålls det varje fredag en marknad. Bönderna säljer då sina varor som till exempel grönsaker, frukt, kött, ost och bakverk. Den är värd ett besök.

Vulkaren Arenal är en av världens mest aktiva vulkaner. Den vaknade med ett ryck 1968 efter att ha sovit i mer än 400 år. Sedan dess har den nästan dagligen mindre utbrott både dag och kvällstid. Efter mörkrets inbrott är det lättare att höra dess muller och se de glödande eldkloten.
Den konformade vulkanen är 1 633 m hög och kratern är 140 m djup.

Det finns utsiktplatser runt om vulkanen som kan besökas efter mörkrets inbrott. Man ser då lavan och från vissa platser ser det ut som om den kommer rakt emot en.

I närheten av Arenal ligger Tabacóns varma källor där man kan njuta av det 30 gradiga vattnet och med lite tur samtidigt uppleva Arenals utbrott.

Cirka en timmes bilresa söder om Fortuna finns Venadogrottorna. De kan inte besökas under regnperioden eftersom de är vattenfyllda. Annars är det dock möjligt att besöka dem. Detta är hem för bland annat fladdermöss och spindlar.


 

RocketTheme Joomla Templates