This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Santiago

Santiago som är Chiles huvudstad bildades redan 1541 och sträcker sig över en mycket stor yta. Staden har över 4,6 miljoner invånare och hela storstadsområdet har knappt 5,5 miljoner invånare.

Klimatet är medelhavsklimat. Det är sommar mellan november och mars och då blir det ofta mycket varmt, över 35 grader. Under vintern som är mellan juni och augusti brukar det vara runt 15 grader. Det kan dock bli betydligt kallare och till och med snö i mer låglänta områden.

I Santiago finns en del man bör se. Under en stadsrundtur besöker man de gamla kvarteren med koloniala byggnader. Här besöks också Santa Lucia Hill som var den plats där staden först grundades.

Från San Cristobal Hill har man en fantastisk vy över staden, med Anderna i bakgrunden. Här finns en också en stor staty av Jungfru Maria som vakar över Santiago.

Man får inte heller missa ett besök till presidentpalatset Moneda. Detta har ju en viktig plats i Chiles tragiska historia av militärkupper.

I Santiago finns också en mängd museum att besöka. Bland några kan nämnas the Museum of Pre-Columbian Art samt Enoteca Wine Museum där man kan gå på vinprovning.

Mindre än en timmes bilfärd västerut från Santiago finns vackra små kuststäder, medan det inåt landet finns bra skidorter t,ex Portillo som lämpligast besöks från juni till oktober. I den centrala dalen finns även några av världens bästa vinproducenter, varav flera intressanta är öppna för besökare.

 RocketTheme Joomla Templates