This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

055_MALEGREATFRIGATEBIRD.jpg

Karnevalen i Rio de Janerio

 

Avresedatum: 26 februari 2014

Sedan 1996 arrangerar Brasilienxperten den uppskattade karnevalsresan med svensk färdledning. Karnevalen var ursprungligen den stora festen före fastan och firas på många platser. Karnevalen i Rio brukar kallas ”the Greatest Show on Earth” och är den mest kända och den största karnevalen i världen. För de allra flesta är det en dröm att någon gång få uppleva den omtalade och färgsprakande karnevalen.

Förberedelserna har pågått i ett år och kulminerar med de stora sambaskolornas storslagna parad på Sambodromo. De tolv bästa sambaskolorna i högsta divisionen dansar sig fram på den speciellt byggda anläggningen Sambodromo med plats för 90.000 åskådare. De största och bästa sambaskolorna uppträder på söndagen och måndagen. Biljetterna är svåra att få tag på men kan bokas genom Sydamerikaexperten. Givetvis är det en fantastisk stämning och fullsatt när de populäraste skolorna uppträder. Brasilianarna håller lika mycket på sin sambaskola som de gör på sin fotbollsklubb.

Tillställningen börjar vid sjutiden på kvällen och håller på långt in på morgonen dagen efter. Varje sambaskola med mellan 3.500 och 5.000 deltagare har 60 till 80 minuter på sig att dansa sig fram de 800 meterna. Dräkterna, de vackert prydda vagnarna och musiken handlar om ett speciellt utvalt tema. Allting poängbedöms av domare och det är en otrolig ära att vinna mästerskapet. De sämsta skolorna flyttas ned i division två.

Karnevalen är så mycket mer än sambaskolornas parad. Det är en otrolig glädje och folkfest i den brasilianska sommarvärmen där alla är lediga och gärna deltar i de mindre karnevalstågen som arrangeras på gatorna. Speciellt på Ipanema finns mindre gatukarnevaler där vem som helst kan gå med. Eller mindre och mindre... Karnevalen 2012 deltog cairka 150000 personer i gatukarnevalen i Ipanema.
Det är en fantastisk upplevelse att vara i Rio under karnevalen och uppleva den brasilianska livsglädjen.

För de som önskar så arrangerar vi under veckan utflykter till bland annat Sockertoppen, Corcovado med Jesusstatyn, favelatur. Utöver de vanliga utflykterna så kan i förväg inträde till sambaskolornas parad i Sambodromo beställas. Det går också att beställa eget deltagande i en sambaskolas karnevalståg på Sambodromo. Det är möjligt att i förväg beställa de vackert utsmyckade dräkterna och därigenom få dansa med i paraden på Sambodromo inför fullsatta läktare. Vi har genom åren haft flera deltagare som gjort just detta och de har alla varit lyriska. 

Pris: 22.965 kr
Enkelrumstillägg: 6.500 kr

I priset ingår: Flyg t/r med brasilianska flygbolaget TAM. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning i Brasilien. Samtliga flygresor, flygskatter och transfers ingår. Boende sju nätter med del i dubbelrum på Hotel Astoria, frukostbuffé och välkomstdrink Caipirinha ingår.
Hotellet är turistklasshotell och ligger centralt i Copacabana två kvarter från stranden.

Hemresa är på kvällen den 7/3 men karnevalsresan går att förlänga på egen hand mot kostnad.
Önskar Ni förlänga Riovistelsen, så är priset 700 kr per person i dubbelrum per natt.
Vi kan rekommendera en trevlig kombination med några avkopplande dagar på paradisön Ilha Grande ca fyra timmars resa från Rio de Janeiro. Pris 500 kr per person och natt i dubbelrum. Lämpligt är 3-6 nätter på ön.

Ett bra och prisvärt sätt är att kombinera Rio med ytterligare en stad i Brasilien till exempel Manaus i Amazonas. För de som vill kombinera två orter i Brasilien utöver Rio, så blir det bäst med ett flygpass innehållande fyra flygsträckor. Det går även att till bra pris kombinera med grannländerna som till exempel Argentina eller Chile. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och prisuppgifter
  
Attraktiva biljetter är svåra att få tag på och förhållandevis dyra. Sydamerikaexperten förmedlar biljetter till bra läktare och läktare med numrerade sittplatser. För de som önskar billigare alternativ så hjälper Sydamerikaexperten resenärerna på karnevalsresan att köpa biljetter till läktare 13, där sikten är delvis skymd.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

RocketTheme Joomla Templates